Gecombineerde leefstijlinterventie

Gecombineerde leefstijlinterventie

Ben jij ouder dan 18 jaar, heb je overgewicht en wil je graag je leefstijl veranderen? Wellicht is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) iets voor jou! In samenwerking met verschillende fysiotherapiepraktijken in gemeente Losser bieden wij de Gecombineerde Leefstijlinterventie SLIMMER aan. De Gecombineerde Leefstijlinterventie is een tweejarig programma waarbij je wordt begeleid door Eetbewust.nu als diëtist/leefstijlcoach, door de fysiotherapeut en de buurtsportcoach. Duurzaam verbeteren van je leefstijl staat centraal! Het eerste half jaar is intensief, daarna wordt er gekeken hoe je je leefstijl kan blijven volhouden.

Wat houdt het programma in, hoe doe je mee en wat zijn de voorwaarden?

Huisarts

Een verwijzing van de huisarts is nodig om mee te doen. Heb je een BMI van 25 – 30 en een verhoogd gezondheidsrisico zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten of slaapapneu of heb je een BMI van 30-40? Dan kom je in aanmerking voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie.

Diëtist en leefstijlcoach

Het gehele programma zullen wij je begeleiden bij het creëren van een gezond voedingspatroon, wij coachen je bij gedragsverandering en gedragsbehoud. Er zijn in totaal 3 groepsbijeenkomsten gepland verdeeld over 2 jaar. De eerste groepsbijeenkomst geven we een presentatie over voeding en de twee andere bijeenkomsten zijn gericht op gedragsbehoud. 

Fysiotherapeut/personal trainer

Alvorens de sportlessen starten heb je een intakegesprek met de fysiotherapeut. Dit om te achterhalen wat je huidige beweegpatroon is en wat je doel is. Er zijn in totaal 24 sportlessen, 1 keer per week. Dit is ongeveer 5-6 maanden lang. Iedere sportles duurt 1 uur. De groep bestaat uit +/- 10 deelnemers. Samen werk je naar het behalen van jouw doelen!

Buurtsportcoach

De buurtsportcoach begeleidt je verder naar lokaal beweegaanbod. Er wordt gekeken naar een passende beweegactiviteit bij jou in de buurt met advies/behulp van Jurgen Schiphorst

Kosten

Het programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet van het eigen risico af. Er zitten dus geen kosten aan verbonden. 

Aanmelden?

Wil jij je graag aanmelden voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via telefoon, Whatsapp of de mail!

Contactgegevens:

Diëtistenpraktijk EetBewust.nu
Gronausestraat 129, Losser
Hoofdstraat 184, Overdinkel
Plechelmusstraat 1, de Lutte
e-mail: 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud