Funny Day in Brilmansdennen weer groot succes

Funny Day in Brilmansdennen weer groot succes

Je brengt 500 bewoners van zorgcentra met een lichamelijke of geestelijke handicap bij elkaar in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser en je zet op het podium muzikanten waar de doelgroep graag naar luistert, dan is een groot succes het gevolg. Zaterdagmiddag 22 april vond deze happening plaats. Voor de zoveelste keer georganiseerd door Tiny en Ferdie de Boer. Ferdie zamelt oud ijzer waarvan hij goede doelen kan bekostigen.

Kanjers van artiesten

De aftrap werd gedaan door Double2 de sprankelende 4 women band, die al 17 jaar garant staat voor een sfeervol optreden. De optredens worden in goed overleg samengesteld met de opdrachtgever.

Vervolgens een optreden van de Twentse Toppers die wereld beroemd zijn in Twente. Allemaal met het hoofd in de wolken, meezingen, dansen met de muziek die vooral de doelgroep aanspreekt.

Daarna de Losserse Cover Band WAAZ met de zangeres Selina Eulderink, begeleid door drie mannelijke muzikanten op de toetsen, de drum en een gitaar. Op een openluchttheater zit geen dak, anders was het er beslist afgegaan met deze grandioze band.

Hierna kwamen de Twentse Toppers nog even in beeld als voorbereiding op de zanger waar iedereen op gewacht had.

Toen Jannes het podium betrad werd het aanwezige publiek dol en doorgedraaid. Zijn liedjes zijn enorm gewild bij de aanwezigen. En Jannes gaat verschrikkelijk leuk met deze mensen om. Met iedereen een praatje, een omarming, een compliment of een schouderklop. Dit maakt hem zeer populaire bij deze groep mensen.

Catering

Een hapje en een drankje was er voor iedereen. Allemaal bekostigd uit de opbrengsten van het oude ijzer van Tiny en Ferdie. Poffertjes, fris, patat, frikandellen, kroketten en ijs vonden gretig aftrek. Fantastisch georganiseerd en mooi dat het zo kan.

Tent

Omdat het weer de laatste tijd nogal wisselvallig is en de voorspellingen niet altijd uitkomen hebben Tiny en Ferdie lang overwogen om een grote tent te plaatsen. Maar goed dat ze dat gedaan hebben. Vanaf het begin was het weer prachtig en aangenaam van temperatuur, totdat Jannes kwam. Hij nam een hele grote hoosbui mee die over het publiek werd uitgestort. Gelukkig kon iedereen droog blijven.

Dankbaar publiek

Selina Eulderink zei: “Dit is zo’n dankbaar publiek en zo verschrikkelijk enthousiast. Ik word altijd heel blij dat ik voor ze op mag treden met mijn collega’s.” Ferdie de Boer gaf desgevraagd aan volgend jaar weer een Funny Day te organiseren. Het team Annet Theussing schminkte de mensen die dat graag wilden

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud