Ella van Loon, na 30 jaar van Heek Textiles, met pensioen

Ella van Loon, na 30 jaar van Heek Textiles, met pensioen

Niemand die het kon geloven. Ella van Loon, de zo vitale personeelsfunctionaris, secretaresse, het  sociale aanspreekpunt en spil in de organisatie van van Heek Textiles gaat genieten van haar pensioen.

Emotioneel afscheid na 30 jaar

Ze zag er best tegenop. Een afscheid van een prima werkgever, van een leuke baan en van zo veel leuke collega’s, dat maakte best wel wat emoties los. En dan stopt er woensdagmiddag rond half 1 een heuse witte limousine voor hun huis aan de Kerkstraat. Een groep collega’s stappen uit en verwelkomen Ella, man Jos en zoon Wouter .

Excentrieke chauffeur legt rode loper uit

De rode loper wordt door een excentrieke chauffeur uitgelegd , het gezelschap stapt in en vertrekt om haar andere kinderen, Marjolein en Bram met de kleinkinderen op te pikken, want er is een receptie geregeld.

Bomvolle receptie in de “Kuierhook”

De afscheidsreceptie vindt plaats in de “Kuierhook”. De personeelskantine is bomvol. Bijna al het personeel wil Ella uitgeleide doen. Een mooier gebaar van waardering kan ze niet hebben.

Directeur Henri Brookhuis heeft alleen maar lovende woorden voor Ella. Hij benadrukt in zijn toespraak dat Ella niet alleen een secretaresse was, maar ook iemand die zelf veel zaken oploste en veel gaatjes dicht kon lopen. En dat allemaal in dienst van van Heek Textiles.

Sociaal betrokken

Henri: “ Wij kennen haar ook van het bosje bloemen, de fruitmand of een belangstellend telefoontje. Ze was de stem van ons bedrijf, was contactpersoon met overheid of bank en regelde de personeelsvereniging. Dienstverlening en liefde voor het vak en medewerkers zit duidelijk in haar DNA. We gaan haar zeker missen”.

Nog beduusd van alle aandacht en cadeaus wordt er gevraagd hoe het nu verder moet. En dan verklapt Ella dat ze verbonden blijft aan de personeelsvereniging, zodat er toch nog een beetje binding met het bedrijf blijft. En daar zal vast niemand bezwaar tegen hebben.

 

 

  

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud