Definitief einde papiercontainers Dinkelboys

Definitief einde papiercontainers Dinkelboys

Het verzamelen van oud papier aan de Nijverheidsstraat 37 is vanaf komende maandag verleden tijd.

Door de komst van nieuwbouw van een bedrijfshal is er geen plek meer voor de twee papiercontainers. De zoektocht naar een andere stek in Losser leverde niets op.

‘We hebben geprobeerd het nog twee maanden te rekken’, aldus coördinator Tonnie Luttikhuis, ‘maar dat liep op niets uit. De aannemer wil volgende week beginnen met het grondwerk. Dus is het aanstaande maandag de laatste keer dat de papiercontainers worden opgehaald. Vrijwilligers zijn maandag morgen welkom voor een kop koffie. Ook om de trap te demonteren en het hekwerk op te ruimen.’

Dat betekent dat de containers na veertig jaar verdwijnen uit het straatbeeld op industrieterrein De Pol. De organisatie was eerst jarenlang in handen van voetbalvereniging PJ, daarna de veteranenafdeling van AJc’96, die onder de naam vriendenclub De Dinkelboys een nieuw leven kreeg. Een groot deel van de financiële opbrengst ging naar goede doelen binnen de Losserse gemeentegrenzen. Wekelijks waren er rond de twintig vrijwilligers, in zes ploegendiensten, bezig om alles in goede banen te leiden.

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud