Burgerforum trekt opnieuw aan de bel over hoge parkeerkosten MST

Burgerforum trekt opnieuw aan de bel over hoge parkeerkosten MST

In deze bijdrage geeft Burgerforum haar visie en acties met betrekking tot de parkeerkosten bij het MST in Enschede.

In een brief aan zowel MST als gemeente Enschede vraagt Burgerforum opnieuw om te kijken naar een betere regeling wat parkeren voor patiënten en bezoekers van het MST betreft. Aanleiding daarvoor is de pas vastgestelde parkeervisie Enschede. 

De huidige “1 euro binnen een uur regeling” gaat weer verdwijnen, omdat dit strijdig zou zijn met de mededingingswet. Voorgesteld wordt nu om in de daluren van 19.00 tot 7.00 uur een tarief van 1 euro per uur met een maximum van 3 euro te hanteren. Zo wil de stad uitgaansbezoekers verleiden om in de garage te parkeren. Dat is weliswaar prettig voor iedereen die wil uitgaan en ook voor bezoekers van het MST die ’s avonds na 19.00 uur willen komen, maar voor andere bezoekers en zeker voor patiënten blijven de hoge parkeerkosten van 3,20 euro een groot probleem. 

En dat veel mensen nog steeds problemen hebben met deze hoge kosten bleek wel uit de reacties die binnenkwamen op het parkeerbeleid. 

“Parkeren MST. Parkeren bij het MST staat met stip op 1. Veel mensen vinden dat parkeren voor een ziekenhuisbezoek gratis zou moeten zijn of in ieder geval aanzienlijk goedkoper. Naast het MST wordt de gemeente vaak verantwoordelijk gehouden voor de hoge parkeertarieven bij het MST…..” 

Er zijn op dit moment een aantal kortingsmogelijkheden, maar die zijn in de ogen van Burgerforum ontoereikend. Velen komen daarvoor niet in aanmerking. En dat geldt met name voor patiënten die over langere periodes controles, onderzoeken en/of behandelingen moeten ondergaan. Daar is met de huidige kortingsregeling niet in voorzien. Burgerforum maakt zich daar grote zorgen om. Ziek zijn zou niet op deze wijze bestraft moeten worden en ook voor bezoekers zouden kosten geen drempel mogen zijn om eens een keertje vaker op bezoek te gaan.

Zij doet daarom een dringend beroep op zowel MST als gemeente Enschede om de kortingsregeling te verruimen en hierover met elkaar in gesprek te gaan. 

Van het MST kwam al heel snel een reactie nl. dat deze problematiek ook door de cliëntenraad en de Raad van Bestuur is opgepakt en al geruime tijd onderwerp van gesprek is. Ook is door hen het initiatief genomen om een “Raad voor Inspiratie” in te stellen die gaat nadenken over mogelijke oplossingen. Aangeboden is dat iemand van Burgerforum daar bij zou kunnen aansluiten, wat uiteraard dankbaar is aanvaard.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Blog, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud