Buren maken hun straat groener op Burendag

Buren maken hun straat groener op Burendag

Meer dan 50 buurtinitiatieven, maatschappelijke organisaties en scholen uit de gemeente Oldenzaal en Losser deden afgelopen zaterdag tijdens Burendag mee aan de actie ‘Van Boven en Onder GOED’. Met deze actie helpt de Groene Loper Losser-Oldenzaal de biodiversiteit in de gemeenten te vergroten. Vrijdagmiddag 22 september deelde het team van de Groene Loper 100 klimplantpakketten, stokrozen en biologische potgrond uit bij SNMEC de Höfte in Oldenzaal. Met deze plantenpakketten hebben straten in de gemeenten Oldenzaal en Losser een groener aanzicht gekregen.

Vanuit de provinciale campagne ‘Van Boven en Onder GOED!’ konden buurtinitiatieven, scholen en maatschappelijke organisaties gratis plantenpakketten aanvragen. Als tegenprestatie hebben alle aanvragers de toezegging gedaan samen met buren hun straat een stukje groener te maken en hier een mooie foto van in te sturen. De nationale Burendag op 23 september is natuurlijk een perfect moment om dat te doen. Zo werd Burendag een groene Burendag.

Elke jaar mogen we hier rond burendag planten uitdelen” vertelt Anouk Vos van de Höfte, één van de partners van de Groene Loper Losser-Oldenzaal. “Als elke plant een stukje gevel of schutting begroeit, kleuren onze straten wéér een stukje groener. En dat willen we graag: samen met inwoners straten en buurten groener, gezelliger en biodiverser maken”. Ook aan de bodem werd bij deze actie aandacht besteed. De verrijkte tuinaarde die bij de actie geleverd werd, bevordert een gezond bodemleven waardoor planten sterker en gezonder worden.

Auteur: Theo Kip
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud