Bruegheliaans Festijn op 1,2 en 3 september is een feest vol dans, muziek en bourgondische taferelen

Bruegheliaans Festijn op 1,2 en 3 september is een feest vol dans, muziek en bourgondische taferelen

Het is alle dagen vertier en muziek. Er zijn kraampjes, er is een kinderkramerie en er is straattheater. Het hele centrum van Losser zal bol staan gezelligheid, muziek en vermaak. En de toegang is zoals altijd gratis.

Programma voor de “Brueghel”

Kramerie: vrijdag van 10.00-20.00 uur, zaterdag van 10.00-18.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur in het centrum van Losser ( dit jaar ook op de Brink)

Kinderkramerie: Vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur voor kinderen tussen 5 en 12 jaar aan de achterzijde van het Lossers Hoes.

Inschrijven voor deelname kan via de website van het festijn: brueghelliaansfestijn.nl

Kofferbakverkoop: zondag 3 september voor de verkoop van tweedehands spullen.

Inschrijven kan via bovenstaande website.

Activiteiten op Raadhuisplein

Op vrijdag zal er om 15.30 uur tot 16.30 uur een optreden zijn van de grote “Meneer Beer Show”. Dit optreden is bestemd voor de allerkleinsten. Ook zal er “bumpervoetbal” gespeeld kunnen worden en is er een heus beachvolleybal toernooi voor jong en oud.  Aansluitend is er een 0,0 Beach party met medewerking van dj G-Trumpetty .

 

Op zaterdag zullen er op het podium op het Raadhuisplein diverse artiesten en groepen optreden met als hoogtepunt tussen 16.00 en 18.00 uur de finale van het Brueghels Super Talent, een talentenjacht voor de jeugd tussen 6 en 18 jaar.

Op zondag zal er zoals bekend helaas geen stoet meer te zien zijn. In plaats daarvan zal er op het Raadhuisplein tussen 12.30 uur en 18.00 uur een gevarieerd cultureel programma worden gepresenteerd door Theo Buitink. Hier zullen o.a. de Böggelrieders en vele anderen optredens verzorgen.

Voor meer info: zie website

Avondprogramma Brueghel begint al op donderdag. Uiteraard ook op vrijdag,  zaterdag en zondag.

Onder de noemer “Onder de Oale Toarn” festival wordt er op het Martinusplein flink uitgepakt. Het keert terug naar de legendarische locatie waar het allemaal begon: de Martinus Toarn. Deze magische plek zal de plek zijn waar jong en oud helemaal uit hun dak kunnen gaan.

Gratis Entree

Maar liefst 18 artiesten en dj’s zullen in het weekend in de St.Maartenstraat en op het Martinusplein  tussen eetcafe “t Raedhuys en restaurant Borr acte de presence geven. En uiteraard is de toegang gratis.

Meer informatie over de invulling van het avondprogramma is te vinden op: @onderdeoaletoarnfestival

Slag om Losser en sneeuwvoorspelling

Hallo Losser zal met twee stands op het feestterrein aanwezig zijn waar informatie te verkrijgen is over de “Slag om Losser” en waar men natuurlijk weer de sneeuwvoorspelling kan doen voor de komende winter, met als prijs het welbekende “hen en weer”menu .

 

 

 

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud