Boeken voor bewoners Maartens-Stede Losser

Boeken voor bewoners Maartens-Stede Losser

Donderdagmiddag 30 november was de Vicaryzaal van Maartens-Stede gevuld met bewoners van deze organisatie. Vooral de bewoners van de afdelingen Kraesgenberg 1 en 2 waren ruimschoots vertegenwoordigd. De reden hiervoor was de opkomst van Vorst Niels Bouwhuis van de Martinikeerlkes met zijn gevolg. Niels is welzijnswerker op deze afdelingen. Hij is de 55e Vorst van de Losserse Martinikeerlkes. Sander Werger en Olav Opperman zijn zijn adjudanten. Froukje Groniger is zijn hofchauffeuse. Na binnenkomst, aangekondigd door de voorzitter van de Martinikeerlkes, Mark Ekkelboom, zongen de hoogheid en zijn gevolg het Vorstenlied 2024. De stemming zat er gelijk goed in. Voor Niels zijn het zeer bijzondere dagen want naast het feit dat hij Vorst is, is hij ook de kersverse vader van Tess. Onderaan dit artikel vind u een videoverslag van deze boekuitreiking gemaakt door RTV Losser.

Boeken

Vorst Niels had voor deze gelegenheid een bijzondere gast uit genodigd. Jan Prins, Jan is lid van de Losserse Dorpsraad. Hij had zes boeken bij zich en overhandigde die aan Giovanni Oddo, Regiomanager zorggroep St Maarten. De boeken, geschreven door Jan Riesewijk samen met Marcel Blom en Erik Pothoven, gaan over het verleden van het Losserse carnaval. De dorpsraad van Losser heeft hier enkele exemplaren van gekocht en deelt die uit, bijvoorbeeld aan de Losserhof en aan Maartens-Stede/Oldenhove. Een goed voorbeeld hoe de dorpsraad door verbinden de leefbaarheid in Losser bevordert.

Regiomanager Maartens-Stede

Jan overhandigde de boeken namens de dorpsraad Losser aan Giovanni Oddo. Die dit een geweldig gebaar vond en hij zal zorgen dat de zes boeken onder ogen komen van alle bewoners die dat op prijs stellen. En een exemplaar voor de Vorst.

Gedecoreerden

Niels had een verrassing voor de bewoners van zijn afdeling Kraesgenberg 1 en 2. Ze werden gedecoreerd. Er waren hapjes en drankjes. Het meest populaire drankje is de “Vretborrel”, een advocaatje met slagroom.

Video verslag door RTV Losser

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud