Bibliotheek en Voedselbank bundelen krachten

Bibliotheek en Voedselbank bundelen krachten

Bibliotheek Losser heeft aangekondigd een samenwerking aan te gaan met de Voedselbank Losser.

Het doel van deze samenwerking is om de diensten en activiteiten van de bibliotheek toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Fundament Bibliotheek biedt naast het uitlenen van boeken, een divers aanbod van diensten en activiteiten, waaronder cursussen, evenementen en ondersteuning bij financiële, sociale en internetgerelateerde vraagstukken. De bibliotheek is een plek waar iedereen welkom is, ongeacht of ze lid zijn of niet.

Als onderdeel van de samenwerking biedt Fundament Bibliotheek gratis bibliotheek abonnementen aan volwassenen van de Voedselbank. Deze vouchers kunnen worden opgehaald tot en met 1 juni 2024. Kinderen tot 18 jaar kunnen al gratis lid worden van de bibliotheek.

Deze samenwerking volgt succesvolle voorbeelden van andere bibliotheken. Zo gaf Bibliotheek Almelo in 2022 ruim 200 tegoedbonnen voor een gratis bibliotheek abonnement aan de lokale Voedselbank, mogelijk gemaakt door donaties van hun leden. Bibliotheek IJmond Noord werkte samen met Voedselbank Beverwijk om meer dan honderd BoekStartkoffertjes met leesmateriaal en een tegoedbon voor ouders uit te geven.

Meer informatie, neem contact op met de bibliotheek via nummer 053-5382137 of mail naar: . Kijk voor alle activiteiten op www.fundamentlosser.nl.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud