Basisschoolleerlingen ervaren gemeenteraadsvergadering

Basisschoolleerlingen ervaren gemeenteraadsvergadering

Vandaag hebben veertien leerlingen van groep 8 van de Meester Snelschool een unieke kans gekregen om de lokale politiek van dichtbij te ervaren.

In de raadzaal van ’t Lossers hoes speelden zij het “Democracity”-spel, waarbij ze in de huid van gemeenteraadsleden kropen.

Het Democracity-spel simuleert een gemeenteraadsvergadering, waarbij de leerlingen de raad vormen van een fictieve nieuwe stad. Het spel volgt de echte spelregels van een gemeenteraadsvergadering, waardoor de leerlingen een realistisch beeld krijgen van het besluitvormingsproces. Na een lang en inhoudelijk debat, hebben de leerlingen besloten om een station, politiebureau, basis- en middelbare school te plaatsen. Een ziekenhuis en een bos werden uiteindelijk weggestemd.

Tijdens het spel was raadslid Inge Oort-van Wakeren (Burgerforum) aanwezig om met de leerlingen in gesprek te gaan over de gemeenteraad van de gemeente Losser. Burgemeester Cia Kroon opende de ochtend met een kort welkomstwoordje. Dit was de eerste editie van het Democracity-spel van deze raadsperiode.

Alle basisscholen in de gemeente Losser zijn uitgenodigd om dit educatieve spel kosteloos te komen spelen met de groepen 7 en 8. Het spel is aangepast zodat ook kleine klassen kunnen deelnemen. Het doel is om de scholen jaarlijks te ontvangen, zodat het een vast onderdeel kan worden van de raadsagenda en de agenda van de scholen. Er is ook een versie van het spel beschikbaar voor middelbare scholen.

Voor meer informatie over Democracity, bezoek: https://prodemos.nl/programmas/democracity. Bij vragen over dit spel kunt u contact opnemen met Mart van Lagen, team griffie, via .

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud