Ans te Lintelo: Een leven gewijd aan jongerenpastoraat

Ans te Lintelo: Een leven gewijd aan jongerenpastoraat

Na een indrukwekkende carrière in het jongerenpastoraat neemt Ans te Lintelo op 30 juni afscheid.

Per 1 september gaat zij met pensioen. We kijken terug op haar bijzondere loopbaan.

Te Lintelo begon haar werk in Losser in 1986. Na een korte carrière in het onderwijs en vrijwilligerswerk in Groenlo, blies ze in Losser een slapende werkgroep voor jongeren nieuw leven in. Na tien jaar werd dit vrijwilligerswerk haar beroep.

Het jongerenpastoraat, of JP, was gericht op het bieden van zinvolle ervaringen aan jongeren. Te Lintelo organiseerde activiteiten op het gebied van diaconie, liturgie, catechese en kerkopbouw. Ze zag hoe deze activiteiten jongeren inspireerden en hun leven beïnvloedden.

In haar 37 jaar in het jongerenpastoraat heeft Te Lintelo de jeugd zien veranderen. Ze merkte op dat de saamhorigheid minder is geworden en dat de kerk een negatief imago heeft gekregen. Toch gelooft ze dat de kerk nog steeds een belangrijke rol kan spelen in de zingeving van jongeren.

Bij haar afscheid benadrukt Te Lintelo het belang van empathie en solidariteit. Ze moedigt iedereen aan om goed op elkaar te letten en waar mogelijk iets voor de ander te doen. Ze vergelijkt haar werk met de verhalen van de Emmausgangers en Pinksteren uit de Bijbel: samen optrekken, begeesterd raken en iets zinnigs delen.

Te Lintelo bedankt iedereen die met haar heeft samengewerkt en de ouders die hun kinderen aan het JP hebben toevertrouwd. Ze kijkt met warmte en dankbaarheid terug op haar carrière en de vele mensen die ze heeft ontmoet. Haar toewijding aan het jongerenpastoraat en haar impact op de jeugd van Losser zullen niet snel worden vergeten.

Klik hier voor het interview met Ans.

Het afscheid van Ans vindt plaats op vrijdag 30 juni in KBS ‘de Wegwijzer’ in Losser met een bij haar passend programma: een theateroptreden, een presentatie en een receptie. Opgave via , 053- 5361675 (maandag t/m vrijdag: 9.00 – 12.00 uur). Er is beperkte plaats.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud