Alie ter Burg (90) zwemt nog elke week haar baantjes

Alie ter Burg (90) zwemt nog elke week haar baantjes

Alie ter Burg – v.d. Hee werd 90 jaar geleden geboren in Brabant. In 1977 kwam ze samen met Ans Zwijnenberg bij Zwemclub Losser, ze is nu dus al 46 jaar lid. Iedere woensdagavond trekt ze nog haar baantjes bij de recreanten van de Zwemclub. Weer of geen weer, ze komt op de fiets naar zwembad Brilmansdennen om te zwemmen en na afloop even bij te praten in het clubgebouw De Hanger. 

Foto : Alie met haar trainers Hennie Effing en Gerard Boers

Alie en haar man Gerrit hebben in al die jaren veel betekend voor de club. In de periode dat de Zwemclub in financieel zwaar weer verkeerde, maakte ze samen met Ank van Rijkom jam. Die verkochten de dames dan in een marktkraam op het Breugheliaans Festijn, iets dat ze jaren hebben gedaan. Alie’s man Gerrit is ook lange tijd voorzitter van de Zwemclub geweest om alles in goede banen te leiden.

Alie is bijzonder sportief. Zo deed ze ook aan tennis. Daarnaast was ze heel actief bij de EHBO, waar ze nog altijd meewandelt met de rolstoelers die vaak jonger zijn dan ze zelf is.

Haar 90ste verjaardag werd binnen de Zwemclub feestelijk gevierd samen met de recreanten in De Hanger. Op haar verjaardag ontving ze thuis al bloemen van haar clubgenoten.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud