De Adventboasers Losser zijn een zeer actieve groep

De Adventboasers Losser zijn een zeer actieve groep

Zeer actief met veel jeugdige leden. Jeugdige leden die onder leiding van de voormannen bezig zijn hun midwinterhoorn te maken. Van begin tot eind. Van het hakken van de stam tot het uithollen en aan elkaar plakken en het vervaardigen van het mondstuk dat ze de hap noemen.

Een traditie die voorlopig nog wel blijft bestaan

Omdat er veel jeugdigen geïnteresseerd zijn in het midwinterhoornblazen, zal deze mooie traditie voorlopig niet teloorgaan. Het is een echte wintertraditie, want de hoorn wordt vanaf de eerste zondag van Advent geblazen om de komst van het kerstkind aan te kondigen. Met Driekoningen, op 6 januari, wordt er afgeblazen en worden de hoorns weer opgeborgen.

Smederij Böggels op Kraesgenberg

Afgelopen zondag 19 november, tijdens de winterfair op Kraesgenberg. Was de groep bezig met het vervaardigen van de midwinterhoorn in en bij de smederij. Er was veel belangstelling. Het is dan ook prachtig om te zien hoe fanatiek de leden bezig zijn met hamer en beitel.

De afwerking

Dinsdagavond 21 november worden de hoorns verlijmd. Als je het leuk vindt om dit te zien, ben je vanaf 19.00 uur in de smederij op Kraesgenberg.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud