33 jaar C.V. De Bokelkälfkes

33 jaar C.V. De Bokelkälfkes

Op zaterdag 16 december vanaf 19:00 uur vieren C.V. De Bokelkälfkes hun 33-jarig bestaan. Dit is een officieel jubileum in carnavalskringen en reden temeer voor De Bokelkälfkes om flink uit te pakken. Van 19:00 tot 21:00 is er een receptie voor alle genodigden en bevriende verenigingen, om 21:00 uur kan de polonaise ingezet worden bij het jubileumfeest!

Maar wie zijn nu de Bokelkälfkes?

Het is een jongerengroep binnen C.V. De BokelBulkes, en die bestaat dus al sinds 1991. In de begin jaren liepen zij mee met de optochten in Glanerbrug en Losser. In 1998 hebben ze zich samen met De BokelBulkes aangesloten bij de overkoepelende carnavalsvereniging van de gemeente Losser De Gaffel Aöskes. Nu lopen zij mee tijdens de carnavalsoptochten in Losser, Gronau en Münster. Vanaf 14 jaar kan je lid worden en er is geen leeftijdgrens wanneer je eruit moet. Toch gaan de meeste door naar de ‘’grote jongens’’ vanaf ongeveer 25 jaar. Uiteraard zijn die ‘’grote jongens’’ de BokelBulkes, zo kun je lang van deze vereniging genieten. ‘’Voorzitter Jarno Kuipers is trots op de Bokelkälfkes. Zo vertelt hij dat de Bokelkälfkes al 33 jaar een van de leukste en gezelligste jongerenvereniging is van de gemeente Losser en omstreken. Waar iedereen zich op zijn of haar eigen manier thuis kan voelen’’.

Bij de bevriende verenigingen en in carnavalskringen zijn ze bekend door de groene slipjassen en het feestgedruis dat met ze binnenkomt. Momenteel is C.V. De Bokelkälfkes een groep van ruim 100 leden. Naast feestvieren proberen zij ieder jaar een betere carnavalswagen te bouwen. Dit gaat dan ook niet altijd zonder slag of stoot. “Maar vooral met heel veel plezier en het gezellig samen doen! ‘’zo vertelt wagenbouwer Arjen Spitshuis dat elk lid van de Bokelkälfkes welkom is bij de wagenbouw. Hij vertelt dat je bij de wagenbouw alles mag doen wat je leuk vindt. Er is namelijk geen taakverdeling zodat iedereen de kans krijgt om te doen wat hij of zij graag wil doen en/of om dingen te leren. Naast dat zij een wagen bouwen, zijn enkele leden ieder jaar druk met het maken van de pakken voor de loopgroep. De laatste jaren proberen zij het maken van deze pakken zoveel mogelijk zelf te doen, zodat handwerk geen verloren ambacht is binnen de vereniging maar juist een nieuwe opkomende trend. ‘’ zo vertelt Maaike Alfrink dat zij het erg leuk vindt om zich met de kleding bezig te houden zodat ze er weer mooi bij lopen tijdens de carnavalsoptochten en omdat je bij de sociale activiteiten binnen de Bokelkälfkes veel nieuwe mensen ontmoet en het daarom altijd gezellig is. Om de kas een beetje te spekken staan zij ook geregeld aan de andere kant van het schap, helpen zij bij enkele activiteiten in Losser of assisteren zij bij diverse Sint intochten.

Laten we vooral niet vergeten dat buiten het feesten en bouwen vooral een plek zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en zichzelf kan ontwikkelen. Wil je leren omgaan met de naaimachine of het lasapparaat bedienen, bij hen mag iedereen dit. Heb je meer bestuurlijke ambities, ook hierin kun je de beginselen leren. Kortom bij hen kan en moet het zelf gedaan worden, want anders gebeurt het niet! ‘’Secretaris Tom Poorthuis benadrukt nogmaals dat de Bokelkälfkes een vereniging is waar alles kan en mag zodat je jezelf blijft ontwikkelen en dit later bij ‘’de grote jongens’’, een andere vereniging of bij je werk mee kan nemen in je leven. Hij geeft ook aan dat hij zelfs op 14-jarige leeftijd al in het bestuur kwam bij de Bokelkälfkes omdat het door henzelf gedaan moet worden’’.

Daarom ook het motto ‘’Het is geen feest als de Bokelkälfkes er niet zijn geweest!’’

Ze maken er een fantastisch jubileumjaar van en hopen zo veel mogelijk mensen te verwelkomen in de residentie restaurant/zalencentrum Hoge Boekel te Enschede op de feestavond!! Kijk voor meer over de vereniging op www.bokelbulkes.nl

Bovenste rij van links naar rechts: Jeroen van der Horst (jongste lid), Wouter Knol (Bestuurslid, wagenbouw), Jarno Kuipers (Voorzitter), Tom Poorthuis (Secretaris), Onder links: Rimke Weggen (Vice Voorzitter, Kleding), rechts: Blanca Evering (Lid)

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud