Wat een week voor de IJsclub Losser

Wat een week voor de IJsclub Losser

Een hectische en intense week van IJsclub Losser is zondag afgesloten met nog één dag schaatsplezier op de baan in Losser en de clubkampioenschappen.

Baan kon woensdag al open

Nadat afgelopen dinsdag door externe omstandigheden bleek dat er op de baan niet voldoende water stond, zijn die avond de ijsmeesters tot laat in de weer geweest om de baan toch gereed te krijgen. De bedoeling was om de baan op de donderdag open te doen. Tot vreugde van de IJsclub bleek dat de baan op woensdag al open kon. Onmiddellijk is de groene vlag (een oude traditie in Losser) in de “Oude Toren” gehesen. Om 13.30 kwamen de eerste schaatsers al de baan op. Het bleek dat Losser als eerste natuurijsbaan open gesteld kon worden voor het publiek. Ook de burgemeester, Cia Kroon, heeft die middag nog even op de smalle ijzers gestaan.

Basisscholen het ijs op

Voor de vrijdagmorgen waren de basisscholen in Losser uitgenodigd. Hieraan is massaal gehoor gegeven. Vanaf 8.45 uur konden de leerlingen van de verschillende scholen telkens een uur schaatsen. Dit was een groot succes. Het krioelde van de leerlingen op de ijsbaan, die zich uitstekend vermaakten. Een unieke gebeurtenis die zich al jaren niet meer had voorgedaan. Doordat de IJsclub schaatsen in de verhuur heeft hebben vrijwel alle aanwezige leerlingen kunnen schaatsen.

Alle dagen een drukte van belang

Alle dagen was het een drukte van belang en vooral op de vrijdag en de zaterdag was er topdrukte, maar ook de zondag was het weer gezellig druk. Gelukkig hebben zich in deze dagen geen ongevallen voorgedaan. Iedere avond na sluiting werd de baan weer geprepareerd door de ijsmeesters, zodat de baan elke dag beter werd. Op de zondag had de IIsclub nog steeds topijs. Na deze hectische week is de IJsclub wel weer even aan rust toe en draaien de leden weer hun rondjes op IJsbaan Twente in Enschede.

Clubkampioenschappen

Op zondagmorgen konden na 3 jaar weer de clubkampioenschappen van IJsclub Losser op natuurijs worden gehouden. Deze gingen om 9.00 uur van start onder perfecte winterse weersomstandigheden en een schitterende ijsvloer. Een van de deelnemers had al tien jaar aan wedstrijden deelgenomen, maar nog nooit op natuurijs. Hij heeft genoten. Clubkampioen bij de dames werd Lieke Bevers en bij de heren Hans Bouwes. Er werden maar liefs 12 baanrecords (in de verschillende klassen pupillen, junioren en senioren) gereden. Dit geeft al aan dat het ijs in zeer goede conditie verkeerde.

Hoe mooi kon het zijn om een prachtige schaatsweek af te sluiten met clubkampioenschappen.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud