Studenten welkome versterking Maartje Thuiszorg

Studenten welkome versterking Maartje Thuiszorg

“Achter elke deur schuilt een ander mooi verhaal. Dat maakt een bijbaan bij Maartje Thuiszorg uniek”, vertelt lokaal manager Hilga Peeters. “Elke cliënt in de wijkverpleging heeft zijn of haar eigen unieke zorgvraag.”

Ieder voorjaar weten we bij Maartje Thuiszorg nieuwe zorgstudenten enthousiast te maken hun studie te combineren met een baan in te praktijk. “Zeker voor zorgstudenten is een bijbaan in de thuiszorg ideaal, want in goed overleg kunnen studenten hun eigen uren delen. Dus na een ochtenddienst of avonddienst is er nog genoeg tijd om met vrienden het terras op te gaan, te sporten of van het mooie weer te genieten”, vertelt Hilga.

Afhankelijk van het studiejaar kunnen de studenten op diverse manieren ondersteunen, van het helpen bij het aantrekken van steunkousen tot het delen en toedienen van medicatie en het ondersteunen bij wondverzorging of toedienen van insuline. “In een bijbaan in de thuiszorg is de zorg erop gericht cliënten te ondersteunen, zodat ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen in hun vertrouwde omgeving. Studenten verzorgende IG of verpleegkundigen kunnen hier goed aan bijdragen”, geeft Hilga aan waarbij ze benadrukt dat de studenten alle ruimte krijgen hun kennis die ze opdoen in de schoolbanken meteen in de praktijk te brengen. “Daarnaast is een bijbaan in de thuiszorg een mooie manier om bij te dragen aan het welzijn en geluk van cliënten én om lekker bij te verdienen!”

Kijk voor de vacature op zorggroepsintmaarten.nl/bijbaan of bel 053 – 5369910.

Auteur: Stineke Niehenker
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud