Smokkelfietstocht met gids

Smokkelfietstocht met gids

Fietsliefhebbers kunnen binnenkort genieten van de Smokkelfietstocht met gids.

Een prachtige fietstocht van ca. 20 km. rondom Overdinkel. Vergezichten en mooie paden zijn het decor van deze bijzondere route die je laat kennismaken met de smokkelpraktijken van de inwoners van Overdinkel en omgeving.

Fiets op vrijdag 23 september mee met een ervaren gids door het Twentse Overdinkel en ontdek het smokkelverleden van dit grensdorp. In dit plaatsje zijn nog steeds aandenkens uit die tijd te vinden. Bijvoorbeeld in het centrum bij ‘t Trefhuus. Hier vind je smokkelwaar, het mysterieuze bos, de grensovergang en stoere douanebeambten die fysiek in het pand aanwezig zijn!

Tijdens het fietsen in het buitengebied wordt je vooral aan het smokkelverleden herinnerd door de oude grensstenen en smokkelpaden. De gids vertelt intussen over de geschiedenis, de bijzondere verhalen en anekdotes over wat je onderweg tegenkomt.

De fietsroute start om 11.00 uur vanaf camperplaats Skop’nboer in Overdinkel en gaat langs de Dinkel over het vernieuwde Lagapad dat onlangs is verlegd en uitgebreid. De Dinkel heeft hiermee zijn natuurlijke, meanderende loop terug heeft gekregen.

Vervolgens gaat de route door het mooie Gerardus Majella Park en wordt er gestopt voor een kopje koffie met krentenwegge bij Kulturhus ’t Trefhuus. Hier wordt tevens een film vertoond over het smokkelverleden. 

De route gaat verder over de Dubbele Weg, de Nederlands-Duitse grens en naar de Drielandsteen met het uitzichtpunt bij het nieuwe zonnepark.

Ook is er een stop bij de vogelkijkhut in het natuurgebied de Oelemars, een belangrijk vogelgebied in de regio.

De fietstocht duurt ongeveer 3 uur en de kosten bedragen € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een tussenstop met een kopje koffie en iets lekkers. Het maximum aantal deelnemers is circa 20 personen.

Graag vooraf aanmelden bij de Tourist info De Lutte-Losser 0541-551160 of via: visitdeluttelosser.nl.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud