Sander Heitbaum is nieuwe voorzitter s.v. Losser

Sander Heitbaum is nieuwe voorzitter s.v. Losser

Gisteravond is tijdens een algemene ledenvergadering  van s.v. Losser Sander Heitbaum benoemd tot de nieuwe voorzitter. Sander volgt hiermee Robert de Vries op, die als interim voorzitter tot vandaag de honneurs waarnam.

Wie is de nieuwe voorzitter?

Sander Heitbaum: “Ik ben 49 jaar en geboren in Hengelo. Omdat mijn vader bedrijfsleider was van de kwekerij in Losser en die afstand toentertijd  nogal ver was, verhuisde ons gezin naar Losser. Ik was 10 jaar, ging naar de Mariaschool, en mocht al meteen op voetbal. En aangezien ik katholiek was opgevoed, werd het KVV Losser”.

Hoe was de loopbaan bij KVV ?

“Ik heb altijd bij de club gevoetbald. Ik denk wel tot mijn 25e. Nee, een groot talent was ik nooit. Mijn talenten lagen duidelijk ergens anders. Maar voetballen in een gezelligheidsteam is ook mooi. Ik vond het sociale aspect namelijk ook heel belangrijk. Toen mijn kinderen ook gingen voetballen had ik het idee ook wat voor de club terug te moeten doen. Niet alleen consumeren maar ook wat terug doen voor de vereniging. Zo was ik leider van onze jongens en trad later toe tot het jeugdbestuur. Daarna secretaris in het hoofdbestuur en daarin actief bezig geweest met de fusie met AJC’96”.

Hoe kwam de fusie eigenlijk tot stand?

“Het was natuurlijk al een oud plan.

Maar nu bleek dat er bij beide verenigingen een groot draagvlak bleek te bestaan om samen verder te gaan. De rivaliteit tussen beide clubs bleek bij de jeugd helemaal niet te bestaan. Iets wat ik trouwens zelf ook nooit zo heb gevoeld .Beide besturen hadden zich de vraag gesteld waarom zouden we het niet gaan doen. Uiteindelijk is een voetbalclub er voor mensen die in het shirt spelen en niet voor degenen die er ooit in gespeeld hebben. Bij de stemming onder de leden van beide clubs bleek zo’n 90% voor een fusie te zijn en toen ging het heel snel. Diverse werkgroepen met veel deelnemers van beide verenigingen gingen aan de slag en het kwam al snel rond”.

Komt er nu ook een nieuwe kantine?

“Het moge duidelijk zijn dat de huidige kantines “energieslurpers” zijn en beide eigenlijk al oud zijn. We hebben voorlopig gekozen voor de kantine van KVV omdat die onlangs nog is verbouwd en het dichtst bij het nieuwste kunstgrasveld ligt. De kantine van AJC wordt gebruikt voor voetbal gerelateerde zaken want die biedt meer ruimte dan bij KVV. Het is ook zaak de gezamenlijke kosten te reduceren, iets wat tot op heden aardig lukt. We zijn financieel gezond en hopen over een paar jaar een nieuwe kantine te kunnen bouwen. Maar dan zijn we afhankelijk van andere partijen, zoals gemeente en sponsoren. Ik heb daar nu al een goed gevoel over”.

De clubkleuren zijn vermengd in een nieuwe outfit

“We hebben een uniek shirt in unieke kleuren bedacht. Dit is in de hele nieuwe vereniging afgestemd, zowel door dames als heren. De keuze viel uiteindelijk op de kleuren donkerblauw met lichtblauwe ( AJC ) en oranje ( KVV ) kleuren. En die kleuren zijn zichtbaar in alle geledingen bij onze club . Bovendien spelen we op onze shirts met aandacht voor de Stichting Goal als een goed doel. Deze stichting staat voor recreatieve steun een zorgbehoeftige medemensen. Dit is geen sponsor maar een goed doel. Niettemin zijn we blij met  autobedrijf Huiskes-Kokkeler en hoveniersbedrijf Vije als sponsor voor onze club”.

Ambities als nieuwe voorzitter

“Ik wil de verbinding zoeken. We hebben 1250 leden en zo’n 250 vrijwilligers binnen onze nieuwe vereniging. Als ik hoor dat de veteranenclub van AJC hun stamppotmenu met nieuwjaar gaan combineren met een traditionele nieuwjaarswedstrijd van KVV, dan word ik heel blij. In de kantine is het mega-gezellig en zie hoe snel mensen aan elkaar wennen. Sportief gezien hoop ik op promoties van diverse teams, hetgeen gezien het potentieel, absoluut tot de mogelijkheden gaat behoren”.

Eindconclusie

“We hebben een voetbalvereniging met vier kunstgrasvelden en een fantastische achterban, waarbij een voorzitter niet de baas is, maar zorgt voor verbinding in een bloeiende vereniging. Dat kost tijd maar het gaat goed komen, want voetbal is een afstemming van onze maatschappij”.

 

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud