De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Losser

De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Losser

Betrokken verenigingen, onbetaalbare zorg, een groener Overijssel en meer sociale verbinding: vrijwilligers maken het mogelijk. Daarom ontvangen honderd vrijwilligers, die zich op allerlei manieren inzetten voor mens en omgeving, ook dit jaar de Overijssel vrijwilligersprijs (OVP). Van 14 november tot 7 december trekken Provinciale Statenleden en gedeputeerde Roy de Witte de provincie in om binnen alle sectoren de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Uitreiking vrijdag 18 november

Ook in 2022 is aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger. In Gemeente Losser zijn op vrijdag 18 november de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Sander Slots en Chantal Westemeijer van team Sociale Kwaliteit in de Provincie Overijssel.

Renee, Roos en Fraukje Roeleveld

De drie zussen Renee, Roos en Fraukje Roeleveld, zetten zich in om Losser leuker en mooier te maken. Dat doen zij door het bevorderen van de biodiversiteit in regio Twente door de aanleg van akkerranden, waarbij zij burgers en bedrijven enthousiasmeren om bij te dragen en grondeigenaren faciliteren in de aanleg van akkerranden. Zo kunnen we samen veel impact maken en het landschap verfraaien! Meer informatie is te vinden op https://www.broez.nl/

Hans Notkamp

Hans Notkamp is van de dorpsraad Glane. De dorpsraad heeft veel vrijwilligers. Ze werken samen met allerlei partijen. Ze hebben subsidies weten te vinden om een veld om te toveren tot ‘het klaverblad’, een biodivers stuk groen aan de hoofdweg waar dorpsbewoners kunnen verblijven en deelnemen.

Vrijwilligers IVN Oldenzaal-Losser e.o. Werkgroep Landschapsbeheer (‘groene vrijwilligers)

Er wordt in elke gemeente ook een groene vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is speciaal voor vrijwilligers die zich inzetten voor een groener Overijssel.

Deze groep werkt al jarenlang aan het in stand houden en verbeteren van natuurgebieden in de gemeente Oldenzaal en Losser. Op dit moment speelt onderhoud van de grafheuvels van Hulsbeek, Vlinderhof op Berghuizen, Losserhof zijn belangrijke werkplekken voor het onderhoud. De werkgroep werkt ook samen met EnHoe en IVN gaan jaarlijks zo’n 13 keer het veld in. Ze zijn ook actief bij het organiseren van burendag en jaarlijkse Boomfeestdag.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud