Nachtmerries zijn verleden tijd dankzij piano-akkoord

Nachtmerries zijn verleden tijd dankzij piano-akkoord

Volgens de GGD hebben 7 tot 10 procent van de volwassenen een keer per maand een nachtmerrie, en twee tot drie procent heeft één keer per week of vaker een nare droom. Dit komt door dat je  fantasieën nachts  de vrije loop gaan, dan kan er in je remslaap weleens hele gekke dingen gebeuren. Maar Zwitserse onderzoekers hebben iets bedacht tegen terug kerende nachtmerries, één special piano-akkoord die je brein triggert.

Het onderzoek

De Zwitsers onderzoekers combineerde een bestaande met een nieuwe therapie en ze vroegen 36 mensen die last hebben van een nachtmerriestoornis om mee te doen. Deze mensen werden vervolgens verdeelt over 2 groepen. Allebei de groepen moesten naar het ziekenhuis komen om daar een positief einde te schrijven van hun nachtmerrie en hardop te herhalen. Groep twee deed dit ook, maar tijdens het herhalen hoorde ze een C69 piano-akkoord. Deze groep kreeg één hoofdband mee, die je hersenactiviteit meet en in je remslaap elke 10 seconde dat C69 akkoord afspeelt. Het onderzoek duurde twee weken, waarin allebei de groepen de opdracht kregen om elke avond 5 minuten dat positief einde te herhalen en een dagboek bij te houden. 

De conclusie 

In beide groepen nam het aantal nachtmerries af. Maar in de groep die het piano-akkoord hoorden, nam het aantal nachtmerries meer af en ze zeggen dat het aantal positieve dromen is juist toe genomen. De piano groep gaaf ook aan dat ze nog maar één keer per maand last hebben van nachtmerries. 

De groep die geen piano-akkoord hoorden gaaf aan hier één keer per week last van te hebben gehad. Drie maanden naar het onderzoek is het resultaat nog duidelijk te zien. Nu vraag iedereen zag af, kan ik het piano-akkoord ook afspelen en heb ik dan ook geen last van nachtmerries? 

Nee, jammer genoeg niet, het akkoord op zichzelf zal niet heel veel doen. Het gaat om de combinatie met een aantal factoren. je zou wel door de verwachting, iets kunnen gaan merken. Voor ze het echt kunnen inzetten  moet er meer onderzoek worden gedaan.
 

Auteur: Delano Wardenaar
Geplaatst in: Archief, Blog, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud