Lossers maakt zich op voor december met energiezuinige Fairybells

Lossers maakt zich op voor december met energiezuinige Fairybells

Je kunt ze niet missen: de 10 statige Fairybells! Ze branden en shinen weer op prominente plekken en toveren de Losserse winkelstraten om tot een gezellige sfeerbeleving in het centrum. Losser is in opmars voor de feestdagen en iedereen loopt warm voor die gezellige decembermaand.

Ook voor de lokale ondernemers geldt dat. Ze hebben behoorlijk in de buidel moeten tasten om de investering van de Fairybells en andere straat- en sfeerverlichting te bekostigen. En niet onverdienstelijk: de  Sint Maartenstraat, de Brink, de Brinkstraat, de Bernard Leurinkstraat, het ziet er allemaal prachtig en sfeervol uit. Bewust is gekozen voor een duurzame variant kerstverlichting: de verlichting in de Fairybells is van ledlampen waardoor er minder energie verbruikt wordt. Bovendien hoeven de lampen minder vaak vervangen te worden. Ja, de investering is vele malen groter, maar de ledbomen gaan een stuk langer mee. Niet alleen kosten, maar ook tijd en energie hebben de ondernemers gestoken in het versieren van hun winkelstraten. Het is mede daardoor waarom klanten, óók van buiten Losser zo graag naar ons kerkdorp komen om te winkelen of de horeca te bezoeken.

Vandalen verpesten het voor anderen

Helaas zijn deze mooie Fairybells de laatste tijd regelmatig, bijna dagelijks, doelwit van vandalisme. De kabels van de ledbomen worden verlegd of de stekkers worden eruit getrokken. Dit kan zelfs gevaarlijke situaties opleveren. Het is jammer, onnodig en heel erg vervelend voor degenen die er tijd en moeite insteken om Losser sfeervol in te richten. Een handjevol vandalen heeft er klaarblijkelijk plezier in om de sfeer te verzieken. De ondernemers betreuren het maar laten hun feestmaand er niet door verpesten. Ze roepen de vandalen op hiermee te stoppen. Wie tips heeft tot aanhouding van de vandalen mag het melden. www.centrumlosser.nl

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud