Klaas Brookhuis nieuwe graaf bij CV de BokelBulkes

Klaas Brookhuis nieuwe graaf bij CV de BokelBulkes

Het carnaval is weer van start, de kalender geeft 11 november aan en voor De BokelBulkes was het moment aangebroken om de nieuwe Graaf te presenteren voor het seizoen 2022-2023.

Afscheid wisselgraven

Het was het moment voor de oud graven, die zich in de onzekere periode beschikbaar hadden gesteld om op tourbeurt de festiviteiten te bezoeken, om ruimte te maken voor de nieuwe hoogheid. Na jaren weer terug op de oude vertrouwde locatie werd in de feestzaal van Restaurant – Hoge Boekel onder het toeziend oog van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van de wisselgraven.

Klaas Brookhuis nieuwe graaf

De nieuwe graaf maakt zich bekend: Klaas I (Brookhuis) hij zal de vereniging dit seizoen voorgaan. Met de creativiteit van de Technische Commissie werd hij gepresenteerd in het actuele thema, met een knipoog naar, de kloof in inzicht tussen het boerenleven en de Haagse politiek. Hij werd om klokslag 22:11 uur gepresenteerd voor het grote publiek.

Uiteraard is ook dit jaar Graaf Klaas I niet alleen en stelde hij zijn adjudanten, Mélanie (Slootheer) en Teun (Brookhuis) aan iedereen voor. En jawel de 1e vrouwelijke adjudant heeft haar intrede gedaan. Zij zullen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten.

Dit trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Kirsten (Roerink).

Ze stellen ze graag zelf even aan u voor;

GRAAF KLAAS BROOKHUIS

Ik ben Klaas Brookhuis, Graaf van de BokelBulkes 2022/2023. Samen met mijn vriendin Femke wonen wij in Losser, waar wij een bouwval weer nieuw leven hebben gegeven. Ik ben geboren op het ‘Hoge Boekel’ waar ik op 5 dagen na 30 jaar gewoond heb. Als kind ging ik al naar het kindercarnaval van de BokelBulkes, op mijn 14e werd ik lid van de BokelKalfkes waar ik 12 jaar actief ben geweest. In deze jaren heb ik vooral veel tijd besteed aan wagenbouwen. Ook drie keer verhuizen van bouwlocatie was een zeer intensieve maar vooral leuke onderneming. De laatste vijf jaar ben ik vooral bezig geweest met ons huis en vind ik het nu weer tijd worden om actief te worden bij de BokelBulkes! In mijn vrije tijd ben ik vooral veel aan het knutselen met hout of werk ik aan het huis. Ook wagenbouw is grote hobby van mij. Naast deze handvaardigheid hou ik ook van hiken en overnachten in de natuur.

Beroep: Ik ben timmerman bij aannemersbedrijf Oude Moleman. Bij dit bedrijf houd ik mij hoofzakelijk bezig met het instanthouden en renoveren van erfgoed. Ik heb hier een grote passie voor en ben dus ook erg tevreden met de projecten die Oude Moleman mag uitvoeren.

ADJUDANT MÉLANIE SLOOTHEER

Ja hier sta ik dan als eerste vrouwelijke adjudant van de BokelBulkes en voor zover ik weet ook van de Gaffel Aoskes. Het is voor mij dan ook een hele eer om deze rol te vervullen en onderdeel te mogen zijn van dit prachtige span. Ik kan jullie dan ook vertellen dat ik er onmeunig veel zin in heb en ik hoop samen met alle Losserse Carnavalisten er weer een ouderwets carnavalsfeest van te maken, want dat heb ik wel gemist.

Ik zal mij even voorstellen ik ben Mélanie Slootheer en ik woon samen met mijn vriendin Ilse en hond Islay aan de Meidoornstraat in Losser. Wellicht dat velen van jullie mij wel kennen binnen het carnaval, want het carnaval zit in mijn bloed, de tekst in ons lied klopt voor 100%. Dat zit namelijk zo: Ik ben geboren in Losser, onder het defilé van Juliana, en heb mijn eerste levensjaren doorgebracht aan de Mollenbergstraat, deze straat had een hele fanatieke buurtvereniging en deden elk jaar mee aan de carnavals optocht met een wagen. Zodoende zat ik als peuter al op de wagen en liep ik op mijn 13de voor het eerst mee in Munster, ik kon mijn geluk niet op. Het virus had zich in mij genesteld en jarenlang heb ik met heel veel plezier de carnavals optochten gelopen als actief lid van de Daore Trappers. Toen ik dacht wel uitgelopen te zijn ben ik me met de organisatie van de optocht gaan bemoeien en ben 11 jaar het secretariaat geweest van de optochtcommissie.

In die hoedanigheid kwam ik ook regelmatig bij de Kalfkes en Bulkes in de schuur en wist ik de weg te vinden bij boer Bennie en de familie Knol. Vaak vergezeld van een hapje en drankje. Mijn carnavalsdrift was nog altijd niet verzadigd en in 2013 was het eerste tutdeuzengala een feit, ik ben nog altijd trots dat wij dat mooie feest met een paar dames op de kaart hebben gezet. Tussendoor heb ik het ook nog twee keer aangedurfd om mee te lopen in de Losserse optocht in de categorie een-en tweelingen, en wie weet komt daar ooit nog weer een vervolg op. Op dit moment ben ik lid van de internetcommissie en zorgen wij ervoor dat de website op orde is en dat alle carnavalisten op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Naast al het geregel en feestgevier maak ik me in het werkzame leven nuttig als afdelingshoofd binnen het sociale domein bij de gemeente Enschede en probeer ik in conditie te blijven door mezelf uit te dagen op de racefiets, dit jaar heb ik mijzelf deelname aan de Alpe d’Huzes tot doel gesteld.

ADJUDANT TEUN BROOKHUIS

Mijn naam is Teun Brookhuis, 28 jaar geleden geboren op het Hoge Boekel, Enschede. In maart 2022 kwam Klaas bij mij thuis met de vraag of ik hem even kon helpen in de schuur, niet heel bijzonder want Klaas komt wel vaker even langs. Niets vermoedend liep ik met hem mee en heb ik hem geholpen met het verplaatsen van gebintwerk van een oude boerderij. Op het moment dat we daarmee klaar waren kwam Klaas met de vraag, “wil jij mijn adjudant zijn?”, even een moment van realisatie ging door mij heen, wat heeft Klaas mij zojuist gevraagd, maar zonder aarzeling zei ik volmondig Ja.

In mijn dagelijks leven werk ik bij Romias Robotics waar ik als Mechatronisch engineer automatiseringen ontwerpt naar de wensen van de klant. Na het werk ben ik met enige regelmaat te vinden in de klim hal of speel ik thuis op de accordeon. In de weekenden besteed ik vaak tijd aan de Scouting en het er op uit trekken met vrienden.

Binnen onze vereniging zal ik voor de meeste mensen geen onbekende zijn. Door een enthousiaste vader (Jos Brookhuis) waren wij als gezin van kinds af aan al betrokken bij het carnaval. In het begin liepen we mee bij de BokelBulkes totdat we oud genoeg waren voor de BokelKälfkes. Vanaf dat ik ongeveer een jaar of 10 was had ik de smaak zo goed te pakken dat ik ook in onze schuur thuis carnavalswagens ben gaan bouwen. De eerste nog alleen voor bij mij op de basisschool en de drie daaropvolgend samen met Mathijs en Saskia Hoek voor de kinderoptocht in Losser. Vanaf dat moment hielpen we ook al vaak mee met de wagen van de Kälfkes, de loods was gelukkig dichtbij. Vanaf het moment dat ik oud genoeg was voor de Kälfkes ging het pas echt los. Het plezier in het bouwen, samen met elkaar werken aan de wagen, creatieve oplossingen bedenken voor het maken van de bewegingen en vormen, kortom alles wat erbij kwam kijken was en is nog steeds geweldig om met elkaar te doen. Uiteraard horen daar de gezellige feesten bij die een carnavalsseizoen compleet maken.

HOFCHAUFFEUR KIRSTEN ROERINK

Mijn naam is Kirsten Roerink (22) en ik woon op het mooie Hoge Boekel. Thuis hebben wij een melkveebedrijf waar we erg trots op zijn! Vanaf jongs af aan loop ik al mee met de optochten van de BokelBulkes. Sinds mijn 14e zit de ik bij de BokelKalfkes en werd de carnaval voor mij nog mooier. De BokelKalfkes zijn een actieve groep jongeren die elk jaar weer een mooie wagen bouwen en alle feestjes afgaan.

Ik studeer Agrarisch Ondernemerschap Dier- en veehouderij in Dronten. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij Flynth adviseurs en accountants. In mijn vrije tijd zoek ik graag de gezelligheid op bij vrienden of ben ik tussen de koeien te vinden.

Samen maken zij er een mooi carnavalsjaar van onder het motto:

MET BROOKHOES AN KOP KNAPT WIE DE TENT WEER OP!

De avond vervolgde met het ten gehore brengen van het gravenlied en werd onder het geluid van kapel De Tukkerbloazers de polonaise ingezet en kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen. Benieuwd alle activiteiten? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud