Judo Losser deden mee aan toernooien in Markelo en Wehl

Judo Losser deden mee aan toernooien in Markelo en Wehl

De judoka’s van Judo Losser deden 12 maart mee aan het Opstaptoernooi in Markelo en 19 maart aan het  Shizentai Open in Wehl.

De volgende prijzen werden op 12 en 19 maart in de wacht gesleept.

  • Goud :      Max, Joep, Sem en Floris
  • Zilver :      Mees en Kay
  • Brons 3e : Sanna
  • Brons 4e : Lonne en Luuk
  • Brons 5e : Zoë, Daan, Quinten en Jada.

Opstaptoernooi Markelo

Op zaterdag 12 maart werd er gejudoot in Markelo op het opstaptoernooi. Voor een aantal judoka’s was dit hun eerste wedstrijdervaring.

19 maart : Shizentai Open in Wehl.

Op zaterdag 19 maart werd er gejudoot op het Shizentai Open in Wehl. Een druk bezocht toernooi met poules variërend tussen de 6 en 31 judoka’s.

  • In het eerste blok kwamen Mees, Sem, Kay, Mischa en Sanna de tatami op. Mischa zijn eerste wedstrijd ging moeizaam en werd helaas met waza ari verloren. Maar toen kwam Mischa op stoom. De tweede en derde wedstrijd werd met ippon gewonnen en qua punten was dit genoeg voor de 1e prijs. Sem wist zijn eerste partij te winnen met ippon. Daarna verloor hij twee partijen en mocht hij naar huis. Mees verloor twee partijen waardoor het bij een mooie ervaring bleef.
  • Doordat er slechts 1 ander meisje in de -10 jaar poule van Sanna Huisman zaten, is die poule samengevoegd bij de -12 jaar poule. Dat betekende ook vroeg het bed uit. Om 9 uur begon het eerste blok. Helaas kwam Sanna pas rond 11.00. Het wachten en de veel sterkere poule hadden helaas hun tol geëist en na 2 verloren wedstrijden zat het toernooi voor Sanna erop.
  • Floris en Nils zaten samen in het tweede blok. Floris heeft al zijn partijen overtuigend gewonnen. In de finale trof hij clubgenoot Nils. Met een mooie overname, waarvoor hij een waza ari kreeg, gevolgd door houdgreep, besliste hij de finale met ippon. Hij mocht het goud in ontvangst nemen. Nils’ eerste partij besliste hij door op de grond een goed uitgevoerde kanteltechniek te laten zien waardoor hij zijn tegenstander in een houdgreep kon nemen voor een ippon score. In de tweede partij kwam Nils snel op een waza ari voorsprong. In die actie wist hij z’n tegenstander vast te houden op de grond en met een atletische sprong over z’n tegenstander heen zette hij dit om in een houdgreep voor de ippon score. De derde tegenstander was wat sterkeren en had Nils snel op de grond voor een grondgevecht. Nils wist te voorkomen dat hij in een houdgreep werd genomen en zo leverde deze aanval geen punt voor de tegenstander op. Bij de volgende actie op de grond lukte het Nils om z’n tegenstander te kantelen en in een strakke houdgreep te nemen waardoor z’n tegenstander voortijdig moest aftikken. Dit leverde Nils de derde ippon op. De laatste partij was tegen clubgenoot Floris Zwolle en ging om het goud en het zilver. Hierin probeerde Nils een aanval van Floris over te nemen, maar Floris hield dit tegen en kreeg Nils in een houdgreep. Dit betekende winst voor Floris wat hem het goud en Nils het zilver opleverde.
  • Jesse mocht in het laatste blok judoën. De eerste partij werd gewonnen met ippon. De tweede partij ging hard tegen hard, maar Jesse verloor. De derde en vierde partij werden gewonnen met ippon. Zijn vijfde partij komt Jesse na ruim 6 minuten met 2 strafpunten op het bord te staan, zijn tegenstander maakt daar slim gebruik van om hem buiten de mat te laten stappen. Hierdoor verliest hij de partij om brons met drie strafpunten.

Het was een geslaagde dag!

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud