Johan en Pauline Kuipers 60 jaar getrouwd

Johan en Pauline Kuipers 60 jaar getrouwd

Op 24 augustus 1962 trouwde Johan Kuipers met Pauline Passlick voor de wet in Losser en daarna op 12 september 1962 voor de kerk in het klooster Bardel net over de grens. Die plek was bewust gekozen omdat Pauline in Ochtrup woonde en Johan in Losser.

Johan, in 1936 in de Zoeker in Losser geboren, was een jongen uit een gezin van 13 kinderen en werkte als 13-jarige al bij Spinnerij Oosterveld in Enschede en wat later bij textielfabriek Schuttersveld. Pauline werd in 1939 in Düsseldorf geboren en vertrok vanwege de oorlog met haar moeder en zusje naar het rustige Ochtrup en bleef daar altijd wonen.

Schuttersfeesten in Ochtrup bleek de plek

Vele jaren later ontmoette Johan Pauline op het schuttersfeest in Ochtrup. Omdat daar een Nederlandse kapel speelde was Johan ook maar eens gaan kijken en trof daar Pauline, zittend op een bankje. De klik was er meteen en de band was gesmeed en werd nooit meer verbroken.

Na wat omzwervingen in de polder betrokken Johan en Pauline 57 jaar geleden hun huis aan de Tiekenveenweg in Overdinkel.

Inmiddels waren de kinderen, Heidi, Reinhard en René geboren en voelde het gezin zich helemaal thuis aan de rand van het dorp.

Niet klagen maar gewoon deurgoan

Alhoewel de gezondheid van Johan wat te wensen overlaat klaagt hij nooit. Wel jammer was het voor Johan dat hij niet meer langer imker kon zijn, een hobby die hij jarenlang met veel plezier uitoefende.

Zolang het kan gaan de beide echtelieden nog gewoon leuke dingen doen zoals het vieren van het 60-jarige huwelijksfeest dat op zondag 16 september in, heel toepasselijk, in cafe Driland , aan de Dreiländersee in Gronau zal worden gehouden.

En toch stiekem ook wel trots zijn op de schriftelijke felicitaties van het Koninklijk Huis en het bezoek van burgemeester Kok ter gelegenheid  van hun huwelijksjubileum.

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud