Grootse St. Nicolaas intocht in centrum Losser

Grootse St. Nicolaas intocht in centrum Losser

Op zaterdag 12 november zal Sint Nicolaas met zijn 40 Pieten Losser weer bezoeken. Vanaf 13.30 uur zal er bij de Oale Toorn op het Martinusplein weer een grote Pietenshow zijn, waarbij enkele Pieten acrobatische toeren zullen uitvoeren. Op het Raadhuisplein zal een draaimolen staan en kunnen de kleintjes weer rijden in de mini e-cars. Natuurlijk is er muziek er zal er gedanst worden.

Burgemeester Cia Kroon verwelkomt Sinterklaas

Zoals gebruikelijk zal de Sint met zijn Pieten door onze burgemeester Cia Kroon rond 13.45 uur bij de Oale Toorn welkom worden geheten. Daarna zal het gezelschap in een mooie cabrio een rondrit door het dorp maken, waarbij er natuurlijk door de Pieten flink gestrooid zal worden.

De route vanaf de Oale Toorn is als volgt: vanaf Martinusplein door de St. Maartenstraat, linksaf Kerkstraat en daarna via bakkerij Alink naar de Brink. Daar stapt Sinterklaas uit en wordt hij op een podium op de Brink toegesproken. Hierna vertrekt het gezelschap vanaf Pets Place naar de Brinkstraat. Bij grand-café Smit gaat de stoet naar links op weg naar cafe ’t Raedhuys  aan de St. Maartenstraat. Daar is de aankomst om 15.45 uur. Om 16.00 uur bezoekt Sinterklaas grand-café Smit  Daar zal de Sint ongeveer een half uur blijven, waarna hij zal vertrekken naar zijn bungalow aan de Bernard Leurinkstraat. Daar zal de goedheiligman gaan bijkomen van de vermoeiende dag.

Sinterklaas laat weten dat hij graag alle kinderen uit Losser wil zien en nodigt hen dan ook uit om zaterdag allemaal naar het centrum van Losser te komen.

                                                              

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud