Groente moet

Groente moet

De Hoge Gezondheidsraad raadt volwassenen aan om minimaal 300 gram groente per dag te eten. Nu alles duurder wordt, schiet zo’n belangrijke zaken er wel eens bij in. En wie beter dan de oud groenteboer Ferdie de Boer kan dat bepalen. Samen met zijn echtgenote Tiny heeft hij bedacht om de minder bedeelden, die niet in aanmerking komen voor een pakket van de voedselbank of dit niet willen, elke 14 dagen een grote doos vol aardappel groente en fruit  te brengen. Ze zijn met deze verstrekking begonnen op 29 november en zal duren tot en met de maand maart in 2023.

32 gezinnen

In totaal komen 32 gezinnen, 125 kinderen en volwassen,  die zijn opgegeven bij  Mendy Versteeg van het armoedebeleid van de gemeente Losser om in aanmerking te komen voor het aardappel groente en fruitpakket. Een welkome, gezonde aanvulling in deze dure wintermaanden.

Waar doen ze ’t van

Tiny en Ferdie beschikken nog steeds over een mooi bedrag, dat is binnengehaald met de verzameling van oude metalen. Ferdie verzamelt nog steeds, om acties zoals deze te kunnen doen.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud