Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s

Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s

Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Voor scholen die nog meer eetbaar groen op het schoolplein willen, bieden ze ook een gratis advies op maat aan.

Gratis groentezaden met instructieboekje

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Hoe ziet het pakket eruit?
Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor de hele school of BSO. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Doet jouw school of BSO ook mee?
Geïnteresseerde scholen en BSO’s uit Overijssel kunnen zich tot maandag 19 december 2022 aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel. Kijk voor meer informatie op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden. Het groentezadenpakket ontvang je in het vroege voorjaar. Let op: op = op! Voorgaande jaren was er een overweldigende belangstelling, dus het zou kunnen dat niet alle aanvragen worden gehonoreerd.

Advies Eetbaar Groen op het schoolplein
Wil jouw school meer met eetbaar groen op het schoolplein? Denk je aan frambozenstruiken, een kruidenhoek, een appelboom of misschien wel een complete moestuin met onder andere bovenstaande moestuinzaden? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Taco IJzerman, adviseur Eetbaar Groen, geeft kosteloos een advies op maat aan scholen en kinderopvangorganisaties die bezig gaan of zijn met eetbaar groen. “We hebben zeker wat aan het advies gehad! In onze moestuinbakken groeien nu rabarber, boontjes, wortels, bietjes, spinazie en tomaten. We gaan regelmatig met de peuters naar de moestuin zodat zij kunnen meehelpen,” aldus een leerkracht die al eerder advies kreeg van Taco. Interesse in een advies eetbaar groen op maat? Je kunt hiervoor contact opnemen met Taco IJzerman via  of 06 131 026 98.

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud