Geslaagde start Nieuw Talent Orkest Losser

Geslaagde start Nieuw Talent Orkest Losser

Zaterdag 19 november  was er een geweldige opkomst van 25 muzikanten tijdens de eerste repetitie van het Nieuw Talent Orkest Losser

Na een kort welkomstwoord door Arjan van Huizen van Muziekvereniging DTKS volgde de kennismaking met de bedenkers van het concept: Guus Pieksma en Annewiep Bloem. Hierna zijn de nieuwe muzikanten aan de slag gegaan. Sommigen wisten al welk instrument ze wilden, anderen moesten nog een keuze maken. Met elkaars hulp heeft iedereen ontdekt wat er in de koffer zat, het instrument in elkaar gezet en de eerste geluiden uit het instrument gekregen. Daarna is het gelukt om op het gehoor enkele tonen na te spelen. ‘Het blijft fantastisch om dit iedere keer weer mee te maken’ geeft Guus Pieksma aan. Het plezier, de ontspanning én inspanning van ‘lukt het wel of lukt het niet’. Wij zeggen: het lukt, hoor!

Na de pauze waarin iedereen kon genieten van een stukje ‘welkomstgebak’ werden de lessenaars in elkaar gezet. Een hele puzzel natuurlijk en weer iets om te onthouden. Maar ook dit is iedereen gelukt. De map op de lessenaar en de eerste echte noten.

Dan gebeurt er wel even iets! Voor het eerst samenspelen, met een instrument dat je nog nooit van je leven had vastgehouden. Noten en verschillende ritmes. Het is gelukt! Grote klasse!

Daarna was het tijd om toe te werken naar de volgende repetitie, waarbij natuurlijk met regelmaat thuis op het instrument geoefend moet worden. Gezien het enthousiasme van de muzikanten zal dat zeker gaan lukken! Voor extra ondersteuning bij het oefenen is er voor de muzikanten van iedere oefening een korte instructievideo en meespeeltrack gemaakt.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud