Geslaagd koffieconcert Muziekvereniging DTKS

Geslaagd koffieconcert Muziekvereniging DTKS

Zondag 20 november hield muziekvereniging DTKS vanaf 11:00 uur een koffieconcert in Café ’t Spoortje in Losser. Na afloop waren alle toeschouwers ontzettend enthousiast over het muzikaal en visueel gebodene.

Na het openingswoord van voorzitter Sjoerd Janssen speelde het orkest het prachtige melodieuse ‘My Dream’ van P. Leitner, waarin de solo op Bugel door Mirande Droste schitterend werd vertolkt. Aansluitend werd het concertstuk ‘Dutch Rock Medley’ met muziek van Kayak, de Golden Earring en Georg Baker gespeeld wat zeker bij de wat oudere luisteraars gevoelens van de jaren 70 weer opwekte. Na het bekende ‘Oregon’ van Jacob de Haan en een Medley van Udo Jürgens werd het repertoire voor de pauze afgesloten met de mooie drumfanfare mars Milestone van Marcel van Raaij. Tussendoor toonden de slagwerkers van de vereniging o.l.v. Eric Blom voor afwisselende slagwerknummers zoals Finishing Touch.

Na de pauze gingen het orkest en de slagwergroep o.l.v. dirigent Gert van Huizen samen verder met het zeer afwisselende programma en speelde ze o.a. de statige mars ‘The Royal Drummajor’. Hierna volgde een leuke ‘Flaschen Polka’, geschreven door de Bierzeltmusikanten, waarin een drietal slagwerkers de hoofdrol vertolkten door op bierflesjes allerlei geluiden te produceren tijden het spelen van de muzikanten. Opvallend was dat in deze polka ook een gedeelte met een samba ritme voorkomt. Een leuke vondst!

Hierna soleerde René Fleer op sousafoon met het schitterende nummer ‘Der Fidele Bassist’ waarin hij liet horen wat er op een bas zoal mogelijk is. Verder ging het met het speciaal voor DTKS geschreven arrangement van het ‘Formule 1 Theme’ van Brian Tyler en het mooie ‘Tage wie diese’ dat ooit door ruim 16.000 muzikanten gespeeld werd tijdens het ‘Woodstock der Blasmusik’.

Als toegift werd het nummer ‘Back Home’ gespeeld wat natuurlijk toepasselijk is omdat de bezoekers weer naar huis konden maar niet voordat er nog gezellig nagepraat werd over het mooie concert.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud