Gemeente Losser zoekt dé vrijwilliger van 2022

Gemeente Losser zoekt dé vrijwilliger van 2022

Het is vandaag de Nationale Vrijwilligersdag. Dé dag waarop we onze waardering voor vrijwilligers uitspreken. Ook in de gemeente Losser zet een grote groep mensen zich belangeloos in voor de samenleving. Om hen in het zonnetje te zetten organiseert gemeente Losser 3 februari een feestelijke middag speciaal voor al onze vrijwilligers. Op deze middag reikt wethouder Marian Oosterbroek ook de Vrijwilligerprijs voor dé Vrijwilliger van 2022 uit. Vanaf vandaag kunnen inwoners een vrijwilliger voor deze prijs nomineren. 

Marieke Ruyter-van der Weide, winnares van vorig jaar, over de prijs: ‘Vrijwilligerswerk is onmisbaar in de samenleving van nu. Door vrijwilligerswerk te doen bouw je veel sociale contacten op en ik vind het ook erg leuk om te netwerken. Ik krijg er veel energie van als ik van waarde kan zijn voor een ander. Als je inzet dan ook nog wordt beloond met de titel vrijwilliger van het jaar van de gemeente Losser is dat een enorme eer!!

Aanmelden voor de feestelijke vrijwilligersmiddag:

Alle vrijwilligers in gemeente Losser zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij de feestelijke vrijwilligersmiddag. Meld u aan door een mailtje te sturen naar  met uw naam en wat voor vrijwilligerswerk u doet. U kunt zich ook aanmelden bij de receptie van ’t Lossers hoes.

Een vrijwilliger nomineren voor de Vrijwilligersprijs:

Inwoners van de gemeente Losser kunnen een vrijwilliger aanmelden voor de Vrijwilligersprijs. Op de website van de gemeente Losser of bij de receptie van ’t Lossers hoes is een aanmeldformulier te vinden. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 januari 2023. Dit kan via de mail:  of bij de receptie van ’t Lossers hoes.

Bekendmaking en uitreiking

Een selectiecommissie verzamelt de nominaties. Vervolgens buigt de jury zich over de nominaties. Zij wijzen een winnaar aan aan de hand van de criteria. De uitreiking van de Vrijwilligersprijs vindt plaats tijdens de feestelijke vrijwilligersmiddag op 3 februari.

Criteria waar de vrijwilliger aan moet voldoen

Iemand komt in aanmerking voor de prijs als hij of zij:

  • met kop en schouders boven de andere vrijwilligers uitsteekt;
  • een duidelijk positieve bijdrage aan de Losserse samenleving levert;
  • in positieve zin een verandering in gang heeft gezet binnen een organisatie of de gemeente;
  • een vernieuwing in gang heeft gezet in het vrijwilligerswerk;
  • al gedurende een langere termijn vrijwilligerswerk doet bij één of meerdere organisaties;
  • een voorbeeldfunctie voor anderen vervult;
  • een belangrijke factor is bij het slagen project/activiteit;
  • saamhorigheid bevordert en mensen met elkaar in contact brengt.

Genomineerden hoeven niet aan alle genoemde criteria te voldoen.

Fotobijschrift: Marieke Ruyter-van der Weide, winnares van de vrijwilligersprijs vorig jaar.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud