Gebroeders Volker nieuwe hoogheden CV De Bosdûvelkes

Gebroeders Volker nieuwe hoogheden CV De Bosdûvelkes

Mathijs Volker (28) mag zich de nieuwe hoogheid noemen van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes in De Lutte. Hij wordt dit seizoen vergezeld door zijn broer Remco Volker (22) als zijn adjudant. De lijfspreuk van de kersverse hoogheden: “Dit joar zet wie oonze trekkers eff’n in de hal, de gebroeders Volker viert Carnaval!”

Zaterdag 3 december traden in een overvolle zaal de jubileumhoogheden Tim en Iwan af om plaats te maken voor het 56ste hooghedenduo. De leden van de technische commissie had voor deze avond het thema “wegenbouw” als uitgangspunt genomen voor een hilarische opkomst. Uitgedost als stratenmakers van de gemeente Losser werd de nieuwe graaf tevoorschijn getoverd uit een Dixi.

Roots

De hoogheden zijn geen onbekenden in het Lutters carnavalsleven. Zo was Mathijs in 2007 al eens jeugdadjudant en Remco in 2013 jeugdgraaf bij De Bosdûvelkes. Beide broers zijn betrokken bij de wagenbouw van de vereenging. Mathijs is vaste chauffeur van de carnavalswagen tijdens de diverse optochten, echter hij zal dit jaar verstek moeten laten gaan. Remco is al sinds zijn achttiende lid van de raad van elf. Ook Mathijs heeft een aantal jaren deel uit gemaakt van deze raad.

Drie generaties

Mathijs is mede-eigenaar bij loon- en grondverzetbedrijf Volker (3de generatie) en Remco zit in het derde jaar HBO Civiele Techniek en draagt ook zijn steentje bij in dit familiebedrijf. Beide heren hebben een relatie. De graaf heeft in oktober dit jaar zijn ouderlijk huis verlaten en woont nu samen met de uit Losser afkomstige Tanja (22) in De Lutte, terwijl Remco nog regelmatig voor zijn vriendin Chanel (21) op en neer reist tussen De Lutte en Denekamp

Instuif

Op zondag 11 december openen de nieuwe hoogheden hun residentie. Daarna houden zij samen met hun dames tussen 13.00 en 18.00 uur open huis. Iedereen is welkom tijdens deze traditionele instuif bij De Vereeniging aan de Dorpstraat 7 in De Lutte.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud