Buren maken hun straat groener

Buren maken hun straat groener

Meer dan 60 buurtinitiatieven en maatschappelijke organisaties uit de gemeenten Losser en Oldenzaal nemen deel aan de actie ‘Stoepgroen, samen doen!’. Met deze actie helpt Groene Loper Losser-Oldenzaal de biodiversiteit in beide gemeenten.

Plantenpakketten en turfvrije potgrond uitgedeeld

Vrijdagmiddag 23 september deelde het team van de Groene Loper en de wethouders van beide gemeenten plantenpakketten en turfvrije potgrond uit bij Natuur en Milieu Educatief centrum De Höfte. In totaal zijn dankzij de actie bijna 1.200 planten geplant. Met deze plantenpakketten zijn straten in de gemeenten Losser en Oldenzaal verrijkt met geveltuintjes, bloemrijke boomspiegels en bloemperken.

Vanuit de provinciale campagne ‘Stoepgroen, samen doen!’ konden buurtinitiatieven en maatschappelijke organisaties gratis plantenpakketten aanvragen. Als tegenprestatie hebben alle aanvragers de toezegging gedaan samen met buren hun straat een stukje groener te maken, zo veel mogelijk tegels te wippen en een foto van hun actie in te sturen.

In betegelde voortuinen kan vaak wel een strookje tegels gewipt worden. Waar geen tegels liggen, kan water beter in de grond zakken. Dat scheelt natte voeten bij een flinke bui en planten geven ook nogeens verkoeling als het warm is” aldus Jamie van Essen wethouder van de gemeente Losser. “Mooi te zien dat zoveel inwoners van de gemeente meedoen aan deze actie”. Ook Evelien Zinkweg, wethouder van de gemeente Oldenzaal, is heel positief over de stoepgroenactie. “We zijn erg blij met deze initiatieven die bijdragen aan meer groen in de stad. Met dit soort acties maken we samen Oldenzaal groener en klimaatbestendiger. Daarom hebben we in sommige straten in de stad buren ook de mogelijkheid gegeven de gemeentelijke stoep een stukje groener te maken.”

De Groene Loper Losser-Oldenzaal

In de Groene Loper werken wij samen met de gemeenten Losser en Oldenzaal”, aldus Toos Benneker namens de Groene Loper Losser-Oldenzaal. “We stimuleren groene bewonersinitiatieven. Niet alleen goed voor de natuur, maar het vergroot ook de betrokkenheid van bewoners bij hun directe woonomgeving. Zo organiseerden we vorig jaar een struikenactie en dit voorjaar het Bloemenlint met een bijenvriendelijk bloemenmengsel. Deze stoepgroenactie past daar heel goed in. Met geveltuintjes en bloemrijke boomspiegels verbeteren we de leefomstandigheden van mens en dier in de bebouwde omgeving”. De Groene Loper Losser-Oldenzaal is een initiatief van De Höfte, Groei en bloei afdeling Oldenzaal e.o., de Imkervereniging Oldenzaal e.o. en Natuur en Milieu Overijssel.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud