Briljanten huwelijk in Losser

Briljanten huwelijk in Losser

Ben Langela en Elly Langela-Kwak waren afgelopen zaterdag 10 december maar liefst 65 jaar voor de wet getrouwd. Ze ontvingen een brief van de Koning en Koningin en bezoek van burgemeester Cia Kroon.

De koffie met wat lekkers stond klaar toen de burgemeester deze maandagochtend op bezoek kwam. Afgelopen zaterdag stuurde ze al een mooie bos bloemen namens het gemeente bestuur. En zaterdag kwam er ook een brief uit Den Haag in de bus  met felicitaties van het koninklijk echtpaar. “Het is heel bijzonder samen deze briljanten mijlpaal te kunnen bereiken. De Koning en Koningin zenden u hun beste wensen!” staat er in de brief.

Elly is in 1935 in Winterswijk geboren waar haar ouders een winkel hadden met speelgoed, fietsen en souveniers. Ben werd in 1934 geboren in het vestingstadje Groenlo. Hij was de oudste zoon in een gezin van 7 en vader had een eigen bedrijf als zadelmaker en leerbewerker. Het stel kwam elkaar tegen op Hemelvaartsdag in Lochem, op een feest in het openluchttheater.

Ze trouwden in 1957 en kwamen in Dinxperlo terecht waar Birgitte en Rene werden geboren. Het gezin verhuisde naar Deventer waar ze een kruidenierszaak hadden. Deze bedieningszaak verkochten ze toen de grote zelfbediening supermarkten in opmars kwamen. In Deventer werden Peter en Erwin geboren.

Overdinkel

Ben ging werken bij Amstel Bier dat later overgenomen werd door Heineken. Voor zijn werk verhuisde het stel naar Haaksbergen en later naar Overdinkel. Het echtpaar woont inmiddels ruim 50 jaar in de gemeente Losser. Na twee woningen in Overdinkel wonen ze nu in een fraai appartement aan de Braakstraat in het centrum van Losser.

Ben heeft meer dan 30 jaar voor voor Amstel en Heineken gewerkt. Als vertegenwoordiger bezocht hij supermarkten, slijterijen en horeca ondernemers.

Elly zorgde voor het gezin en daarnaast werkte ze jarenlang bij modewinkel Kreymborg in Enschede.

Ben en Elly zijn inmiddels opa en oma (en opi en omi) van 15 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Afgelopen week werd er nog een achterkleindochter in Australië geboren, waar de oudste dochter nu op kraamvisite is. Er wonen kinderen en kleinkinderen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Australië.

Computer

Ben werkt nog bijna elke dag op zijn computer aan verhalen en columns. Hij schreef zelfs een boek over zijn leven met als titel “Een leven in twee werelden” waarin hij schrijft over zijn leven als kind van een Duitse vader en Nederlandse moeder in de oorlogstijd in Groenlo. Maar ook schrijft hij over andere onderwerpen die hem bezighouden en interesseren.

Dinkeldames

Elly was 40 jaar lid van de Dinkeldames, een wandelgroep bestaand uit dames die elke week samenkomen in de Zandbergen. Verre wandelingen maakt ze niet meer maar ze loopt nog wel regelmatig in het dorp. En ook rijdt ze nog in de auto voor een bezoekje aan de kinderen. Op haar iPad onderhoud ze contact met familie en vrienden en volgt ze het nieuws op Facebook, Instagram en Hallo Losser. Ze speelt graag het woordspel WordFeud met anderen op haar iPad. En dat wint ze regelmatig van haar tegenstanders.

Feest

Het briljanten huwelijksfeest wordt in de zomer gevierd op de datum van het kerkelijk huwelijk in augustus. Met zoveel kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen wordt dat vast een groot feest.

Foto’s: Astrid Olde Olthuis.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud