Bowls Losser ’92 viert 30-jarig bestaan

Bowls Losser ’92 viert 30-jarig bestaan

Wist u dat er in Losser een actieve sportvereniging bestaat voor actieve senioren? Het gaat hierbij om de vereniging Bowls Losser ’92.

De vereniging os opgericht in 1992 door een initiatief van de Stichting Welzijn Ouderen Losser en de afdeling Sport en Cultuur van de gemeente Losser. Deze vereniging is helaas niet bij alle actieve senioren in Losser bekend, maar zij bestaat toch al 30 jaar. De leden van Bowls Losser ’92 zijn voor het merendeel actieve 65- en 70-plussers die graag achter de  geraniums vandaan komen om zich aan de bowlssport te wijden.

Op 5 november as. vieren de leden van Bowls Losser ’92 het 30-jarig bestaan van hun vereniging.  

Bowls? Wat is dat (bowls) eigenlijk voor een sport?  

Bowls wordt nogal eens verward met (bowling), u weet wel, met een zware bal met gaten erin, proberen  kegels omver te werpen. Een mooie sport, daar niet van, maar voor de senioren onder ons vaak wat te zwaar.  Bowls is hoofdzakelijk een binnensport. Bowls wordt met ballen genaamd bowls gespeeld. Een speler speelt  met een set van drie of vier bowls. Deze zijn lichter dan bowlingballen, de lichtste weegt ca. 2 kg, de  zwaarste ca. 3 kg, maar ze zijn niet zuiver rond, Bowls zijn namelijk aan één zijde wat lichter gemaakt, iets  afgeplat, waardoor ze niet, als een ronde bal, in een rechte lijn rollen, maar een curve – een bocht –  beschrijven.

Het spel wordt op een lange groene mat gespeeld. Vanaf één zijde van de mat wordt een klein balletje,  genaamd de jack (ca. 8 cm in doorsnede) gerold naar de andere zijde. Het is nu de bedoeling de bowl zo  dicht mogelijk bij de de jack te rollen, maar door de curve (bocht) die de bowl wil beschrijven, is dat nog  niet zo makkelijk. Lukt dat, dan scoor je een punt.  
Wat maakt het bowlsspel zo aantrekkelijk?  

  • bowls kan door iedereen gespeeld worden, jong en oud,  
  • bowls vraagt niet om een specifieke conditie,  
  • bowls spelregels zijn eenvoudig en helder,  
  • bowls kun je het hele jaar doorspelen,  
  • bowls is een actieve sport, maar geen krachtsport,  
  • bowls is een sport met weinig fysieke belasting,  
  • bowls is een gezellige teamsport en is niet duur  
  • bowls zorgt voor sociale contacten.  
  • bowls is bij uitstek geschikt voor actieve senioren.  

Elke maandagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur trainen de leden van Bowls Losser’92 in Sporthal de  Fakkel. Op een aantal woensdagmiddagen worden de thuiswedstrijden van de competitie in de Regio  Oostnederland gespeeld. Ruim 60 procent van de leden van Bowls Losser ’92 doet mee aan de regionale  competitie in Oostnederland. Enkele keren per jaar spelen de leden van Bowls Losser’92 een intern toernooi. Verder zijn er diverse  nevenactiviteiten.  

Lidmaatschap 

Is uw belangstelling gewekt, dan bent u elke maandagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur welkom in  sporthal De Fakkel. U kunt het spel dan meespelen. Vindt u het leuk, dan is de eerste maand gratis en daarna  is het € 12,00 per maand. Voor informatie neem contact op met onze secretaris.  

Email: .

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud