Bericht van wethouder Nijhuis

Bericht van wethouder Nijhuis

Onderstaand een brief van wethouder Nijhuis aan alle ondernemers in de gemeente Losser

Geachte ondernemer,

Vol spanning leven we toe naar het komende besluit van de regering over de geldende corona maatregelen: blijven de beperkende maatregelen van kracht, of komen er versoepelingen? Er komen wel al signalen binnen, morgen is de persconferentie.  

Ik heb regelmatig contact met ondernemers en dan zie ik hoe hard velen van u werken om het hoofd nu boven water te houden. Ik zie hoe creatief u bent om op een nieuwe manier te ondernemen. Ik heb daar veel bewondering voor.

Niet iedereen lukt het echter om die knop om te zetten. Er zijn ongetwijfeld ook ondernemers, die de moed inmiddels in de schoenen is gezakt. Ik hoop van harte dat zij hun zorgen kunnen delen, in hun nabije omgeving, met collega’s, of met de contactpersonen in ons gemeentehuis. In dat laatste geval nodig ik u van harte uit om dat contact ook te zoeken.

Het college en ik zelf volgen actief de berichten in de media, die elkaar nu in snel tempo opvolgen. We zien en begrijpen de behoefte in de samenleving aan een versoepeling van de corona maatregelen. Helemaal omdat we ook nog eens een grensgemeente zijn. Ook de fracties binnen onze gemeenteraad maken zich zorgen over de negatieve effecten van de huidige lockdown.

We zullen vanuit Losser gebruik maken van de kracht van het collectief via de voorzitter van de Veiligheidsregio Twente. In het bestuurlijk overleg van vanmiddag brengt burgemeester Gerrit Jan Kok de signalen uit Losser naar voren. Theo Bovens, burgemeester van Enschede en voorzitter van het Twents Veiligheidsberaad neemt de krachtige signalen vanuit Twente vervolgens mee naar het landelijk Veiligheidsberaad.
Vanmiddag vertegenwoordigde ik Losser bij de vergadering  van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Hier is aandacht gevraagd voor de benarde positie van de detailhandel en de horeca en verzocht om de focus breder te leggen dan alleen bij de zorg zodat ook de economische, sociale en maatschappelijke effecten worden meegenomen. Vanuit VNG is vanmiddag een oproep gedaan aan het kabinet die door alle gemeenten in Nederland wordt gesteund.

Ik vertrouw erop dat we samen de coronacrisis doorkomen!

Met vriendelijke groet,

 

Harry Nijhuis,

Wethouder economie

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud