Zilveren Hellehond voor Stephan Bosch

Zilveren Hellehond voor Stephan Bosch

Op donderdag 28 oktober, tijdens een van de voorbereidende vergaderingen voor de Hellehondsdagen van 2022 in De Lutte, nam het bestuur van de gelijknamige stichting afscheid van haar (oud)voorzitter, Stephan Bosch. Hem werd de zilveren Hellehond opgespeld.

Afscheid

Door de nieuwe voorzitter Ronan Berendsen, al een jaar in functie, werd de scheidende gedreven vrijwilliger Bosch toegesproken. Door de inzet van Stephan Bosch is het dorpsfeest de laatste jaren gegroeid. Met name door zijn bijdrage van de dorpsquiz is dit onderdeel van de stichting Hellehond een groot succes geworden. Voorts was Bosch verantwoordelijk voor de (vele) communicatie met alle verenigingen uit De Lutte in de deelname aan de Hellehondsdagen. Ook zijn inzet voor het succesvol welslagen van de jaarlijkse veiling werd geroemd. Al 10 jaar is hij betrokken bij dit Lutter dorpsfeest en voor de veiling blijft hij zich in de toekomst inzetten, aldus voorzitter Berendsen.

Zilveren Hellehond

Voor zijn langdurige vrijwilligerswerk heeft het bestuur van de stichting gemeend Stephan Bosch te moeten onderscheiden met de zilveren Hellehondspeld. Dit kleinood wordt toegekend aan iemand die zich buitengewoon en belangenloos inzet voor de stichting Hellehond in het algemeen en het dorpsfeest in het bijzonder. Secretaris Tessa Olde Riekerink speldde Stephan Bosch het kleinood op.

Penningmeester draagt de kas ook over

Ook van Raimond Oude Egbrink werd afscheid genomen. Deze financiële duizendpoot was al vanaf de eeuwwisseling betrokken bij de stichting en het dorpsfeest. Vergunningen, sponsorcontracten, kermis, veiling, kinderprogramma, kortom op alle fronten stond hij zijn mannetje. Hem werd de Hellehondspeld al in 2019 toegekend. Het bestuur overhandigde hem een skyline van De Lutte in acryl. De nieuwe penningmeester is Stef ter Brake geworden.

Hellehondsdagen 2022

Voorzitter Ronan Berendsen laat weten dat de eerste zaken voor 2022 al vastgelegd zijn voor het dorpsfeest. Maar, zo waarschuwt hij, zowel de Hellehondsdagen als de Dorpsquiz zijn vergunningplichtige evenementen en daarbij zijn we afhankelijke van de overheidsmaatregelen inzake Covid19. We blijven doorgaan met organiseren en zijn in nauw contact met de gemeente Losser.

Foto’s door: delutte.com

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Evenementen, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud