Samenwerking FC Twente/Heracles Voetbalacademie en KVV Losser

Samenwerking FC Twente/Heracles Voetbalacademie en KVV Losser

De gezamenlijke voetbalacademie van FC Twente/Heracles en KVV Losser hebben 4 juni jongstleden een samenwerkingsovereenkomst getekend in het kader van het nieuwe regioplan van de voetbalacademie.

FC Twente was voor corona al begonnen met de Hotspot Trainingen en die worden nu verder uitgebreid. “De trainers komen bij de clubs vandaan en die gaan wij opleiden”, zegt Matthijs Blijham, coördinator van de FC Twente/Heracles Voetbalacademie.  “We gaan ook trainingen verzorgen voor kinderen bij de clubs en er komen schaduw selecties voor spelers tussen de 12 en 15 jaar. Die blijven bij hun eigen amateurclub spelen, maar worden door ons één keer in de week getraind. Op deze wijze blijven spelers langer op de radar en voorkomen we in de regio dat talent verloren gaat.”

De bedoeling is dat er vanaf het nieuwe seizoen op zes amateurlocaties in de regio ongeveer honderd kinderen in drie leeftijdscategorieën worden getraind. Die kinderen, jongens en meisjes, blijven ondertussen spelen bij hun eigen amateurclub. Om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren wisselen de trainingsaccommodaties na een week of acht. KVV Losser heeft in Twente een unieke trainingslocatie waar de voetbalacademie graag gebruik van maakt. 

“De samenwerking gaat echter veel verder dan dat; zo worden enkele jeugdtrainers van KVV Losser ook regiotrainer bij de voetbalacademie en worden er jaarlijks mensen van KVV getraind op het gebied van talentherkenning. Op deze wijze brengt de voetbalacademie ook kennis naar de club en daar profiteert de regio dan weer van”, zegt Rogier van Vliet, voorzitter van KVV Losser. “Wij zijn erg blij met dit initiatief en breder opleiden past heel goed in onze opleidingsvisie. We zijn dan ook trots dat onze club voorloper is in dit traject. Het geeft aan dat we als vereniging echt gegroeid zijn op voetbalgebied en dat is een compliment aan iedereen binnen KVV die zich hier mee bezig houdt”.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud