Ria en Otto vieren hun diamanten huwelijk

Ria en Otto vieren hun diamanten huwelijk

R.H. Posthumus-Wimmer (Ria 81) en O.W Posthumus (Otto 81) zijn 60 jaar geleden in Heerlen in het huwelijk getreden. Otto werkte als beambte in de Oranje Nassau Mijn II. Ria was werkzaam als administratief medewerkster.

Het Aambos

In 1955 kwam Otto met een stel vrienden uit de bioscoop. Het was een aangenaam warme 1e pinksterdag. Ze gingen naar het Aambos, een oud hellingbos in het centrum van Heerlen. Ze bezochten daar het paviljoen om naar de muziek te luisteren. Als je in die tijd niet veel geld had kon je boven het paviljoen bij de kiosk op banken gaan zitten om te luisteren. Op één van die banken zat Ria ook met een vriendin. Otto kende haar al van wat losse ontmoetingen in de schooltijd. Door zijn vrienden aangespoord is Otto naast haar gaan zitten en een praatje aangeknoopt. Ze zagen het wel zitten met elkaar en spraken af om elkaar de volgende dag weer te ontmoeten. “Zo is het begonnen en zo is het nu nog.” zegt Otto met een lach van oor tot oor.

Twee kinderen

Uit het huwelijk zijn twee kinderen, een meisje en een jongen, geboren en er zijn vier kleinkinderen, allemaal jongens. Drie wonen in Enschede en ééntje, vanwege zijn studie, in Vianen. Vanwege de corona wordt het feestje dat bij deze feestelijke gelegenheid hoort uitgesteld.

Werk bracht ze naar Losser

Vanaf 1 oktober 1969 tot aan de definitieve sluiting van de mijn op 1 juni 1971 moesten 1278 personeelsleden van de mijn vertrekken. Otto is gaan solliciteren bij de TH Enschede en werd daar aangenomen als constructeur. Na vier jaar vertrok Otto bij de TH en ging hij werken bij de gemeente Enschede als cultuur en civieltechnisch medeweker. Hij heeft hier met veel plezier gewerkt. Echter na een reorganisatie heeft hij het op een vervroegd pensioen aangestuurd. Dit lukte en zo kon hij met een prettige financiële regeling op 55 jarige leeftijd stoppen.

Huis aangepast

Doordat de gezondheid van Ria enigszins achteruit liep heeft Otto zijn woonhuis aangepast met het doel er zo lang mogelijk samen zelfstandig te kunnen wonen. Ria heeft een longprobleem, twee lekkende hartkleppen en een hartkamer die te groot is. Echter door de aanpassing van de woning, met onder andere een traplift en de zorgvuldige verzorging van Otto (mantelzorger) redden ze het prima. Otto is ook nog actief als videomaker en is lid van de vrijmetselarij.

Het geheim

Als je Ria vraagt wat het geheim is van zo’n lang verbond, zegt ze met een blik van verstandhouding naar Otto: “Heel veel liefde en waardering voor elkaar.”

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud