Racistische leuzen op pand in Overdinkel

Racistische leuzen op pand in Overdinkel

Op het pand van de voormalige Rabobank aan de Hoofdstraat in Overdinkel zijn racistische leuzen aangebracht. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Politie Losser

“Vanochtend kregen wij een melding dat een pand aan de Hoofdstraat in Overdinkel was beklad met racistische leuzen” laat de politie weten. “Het betreft een vernieling, maar wel een zeer ergerlijke vernieling. De foto spreekt voor zich. Door de eigenaar van het pand is aangifte gedaan en er is een schoonmaakbedrijf in kennis gesteld om de teksten te verwijderen.”

“De “held” of “helden” hebben natuurlijk niet hun naam achter gelaten” zegt de politie op Facebook. “Daarom zijn wij op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze vernieling. Weet je meer, heb je beelden, of ken de personen die hier verantwoordelijk voor zijn? Stuur ons een privébericht of bel Meld Misdaad Anoniem als je niet wil dat jouw gegevens bekend worden.”

Reactie Jimme Nordkamp.

“Een nieuw dieptepunt is bereikt” schrijft Jimme Nordkamp, inwoner van Overdinkel en fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Losser. “Je mag van alles vinden over of het wel of niet verstandig is om statushouders structureel in straten te plaatsen waar het allemaal al niet zo soepel verloopt. Of dat het verstandig is om vluchtelingen op te nemen in tijden van grote woningnood, al is dit niet de oorzaak van de woningnood en zal deze er ook zonder de opvang van vluchtelingen zijn. Mijn bloed gaat koken als ik in ons dorp deze racistische en fascistische drek op de muren gekladderd zie. Wij moeten ons ten alle tijden uitspreken tegen racisme en discriminatie om te voorkomen dat dit soort walgelijke en schadelijke denkbeelden normaal beginnen te worden.”

Bron en foto’s:

Facebook Pagine Politie Losser
Facebook Jimme Nordkamp

Zwarte kruizen op plaatsnaambord Losser

Op de Facebook Pagina van Actueel Losser is een zwart kruis te zien op een plaatsnaam bord Losser.

En ook de site losser.nieuws.nl maakt melding van racisme in Losser en Overdinkel. 

Meld Misdaag Anoniem

Tips en informataie kan gemeld worden via Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Maar ook bij de Politie van Losser.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws, Overdinkel
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud