Nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’

Nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’

Voor zowel particuliere als zakelijk eigenaren van een asbestdak is er nu de nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’. Met deze subsidieregeling wil de provincie eigenaren met een asbestdak groter dan 35 m2 ondersteunen bij de sanering van het dak inclusief de vervanging voor een nieuw energiebesparend dak.

Voorwaarden subsidie

De provincie heeft € 1,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling. Zolang er budget is, kan een dakeigenaar zich jaarlijks inschrijven voor deze subsidie.
De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Het asbestdak ligt in Overijssel en is groter dan 35 m2
  • Het verwijderen en afvoeren van het asbestdak wordt uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf
  • De zonnepanelen worden geplaatst op het nieuwe gesaneerde dak
  • Het aantal geplaatste zonnepanelen moet minimaal voorzien in eigen electriciteitsverbruik

De maximale hoogte van de subsidie is € 5000,- per aanvraag en elke dakeigenaar kan éénmaal de subsidie aanvragen. De subsidie wordt ook uitgekeerd als er vanwege congestieproblemen nog niet kan worden (terug)geleverd aan het netwerk.

Meer financiële mogelijkheden

Naast de subsidie ‘Asbest eraf, zon erop’ werkt de provincie op dit moment ook aan een subsidieregeling voor geschakelde leidaken, een maatwerklening en een verzilverlening. De eerste is naar verwachting aan te vragen per 2022. De maatwerklening en de verzilverlening zullen aan het begin van 2022 via gemeenten aan te vragen zijn. Al deze financiële instrumenten worden mogelijk gemaakt door de € 6,25 miljoen die de Provinciale Staten heeft gereserveerd voor de aanpak van asbestdaken.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud