Nieuwe boerderijwinkel de Veldmaat

Nieuwe boerderijwinkel de Veldmaat

Betsie en Jan Greftenhuis begonnen in 1983 hun boerderijwinkel aan de Veldmatenweg5/kruising Lutterstraat in Losser. In het begin verkochten ze eieren, kip en kalkoen. Sinds 1996 verkopen ze ook rund- en kalfsvlees. Rund- en kalfsvlees van hun eigen Limousin vee, dat rustig staat te grazen in de omliggende weiden. In 1996 hebben ze vleesrunderen aangeschaft. Aanvankelijk hadden ze melkkoeien.

Jubileum

Het is in feite nu een jubileumjaar. Al 25 jaar verkopen ze rundvlees van eigen limousin runderen. In verband met corona wordt dit volgend jaar gevierd met een open dag. Dit wordt volgend jaar gevierd.

Op vrijwel dezelfde plek

De nieuwe winkel is op vrijwel dezelfde plek gevestigd als waar de oude winkel was. Een prachtig ingerichte winkel die vroeger dienst deed als opslagruimte. Heel mooi verbouwd. Prachtige toonbank met vitrine. Geweldige koelruimten en achter een ruime goed geoutilleerde werkplaats voor het slagerswerk. Er is meer ruimte in de winkel, ook voor de klanten. En de familie Greftenhuis is in staat om hun klanten nog beter dan in het verleden van dienst te zijn. De derde persoon in de slagerij is Gijs Greftenhuis (32), zoon van Betsie en Jan. Het slagersvak is hem met de paplepel ingegoten en hij is gediplomeerd slager. Gijs zal te zijner tijd de slagerij voortzetten. www.boerderijwinkeldeveldmaat.nl

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud