Nieuw project Twentse Cameraadjes ook bij Taalpunt Losser

Nieuw project Twentse Cameraadjes ook bij Taalpunt Losser

Wil je iets betekenen voor inwoners van Losser in deze moeilijke tijd? Inwoners die het Nederlands (nog) niet zo goed beheersen? Houd je van praten en maak je makkelijk contact met anderen? Lijkt je het leuk om dat via “beeldbellen” op te pakken? Dan is het nieuwe project; Twentse Cameraadjes van de Twentse Taalpunten iets voor jou.

Taalondersteuning

Taalondersteuning in de bibliotheek of bij wijkcentra is vanwege corona nauwelijks mogelijk. Veel mensen dreigen daardoor een achterstand op te lopen of een terugval te krijgen. Wij zoeken vrijwilligers die deze periode bij willen springen. Het doel is spreken en in contact zijn met elkaar, zo’n 1 á 2 keer per week, voor een blok van 10 weken.

Voorlezen via beeldbellen

Daarnaast worden vrijwilligers gezocht, die via beeldbellen willen voorlezen aan gezinnen. Ook dit gaat om 1 à 2 twee keer per week tot de zomervakantie. Er is veel materiaal beschikbaar.

Na opgave wordt je in contact met mensen die ondersteuning zoeken bij het (beter) leren van Nederlands. En je krijgt natuurlijk alle ondersteuning die je daarbij nodig hebt.

Informatie en opgeven

Voor meer informatie over Twentse Cameraadjes kunt u contact opnemen met: Dorine Müller, taalcoördinator of Marian Vervelde, medewerker Taalpunt Losser

Mail:

Telefoon: 053-5369400

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud