Nieuw elan clubgebouw geeft Zwemclub Losser

Nieuw elan clubgebouw geeft Zwemclub Losser

Het clubgebouw van Zwemclub Losser, dat de toepasselijke naam “De Hanger” kreeg als knipoog naar de plek waar je je vroeger ging verkleden voor het buitenbad en vervolgens je kleren op een hanger kon achterlaten, is compleet gerenoveerd.

Modern en duurzaam, voor jong en oud

Een groep zeer betrokken en handige leden zetten in de Coronaperiode de schouders onder dit enorme project. Diverse clubacties en sponsorbijdragen brachten uiteindelijk voldoende geld binnen om het clubgebouw grondig aan te pakken. Op 9 oktober is de officiële heropening voor genodigden, gevolgd door een Open Huis voor alle leden en betrokkenen op 10 oktober. 

Renovatie noodzakelijk

De Hanger was, na de bouw ruim 25 jaar geleden, toe aan vernieuwing en verduurzaming. Stap voor stap is dit aangepakt onder leiding van enkele bouwkundig sterk onderlegde leden. “Zonder de inzet van deze actieve vrijwilligers hadden we dit project nooit op deze manier kunnen realiseren”, licht Matijs, voorzitter Zwemclub Losser, toe. De werkzaamheden vonden zowel aan de buitenkant als binnen plaats. “De achterzijde is voorzien van een nieuwe gevel, inclusief isolatie én een schuifpui met toegang tot een terras. Daarna is de binnenzijde volledig vernieuwd: een nieuwe vloer, keuken, plafonds en verlichting, wandbekleding en meubilair. Als laatste zijn ook de toiletten helemaal aangepakt.” 

Met vernieuwd clubgebouw is ZCL klaar voor de toekomst

Fred Korfage, co-voorzitter naast Matijs, legt uit wat de renovatie voor de club betekent. “De functie van ons clubgebouw is niet meer weg te denken. Het is dé plek voor vergaderingen van bestuur en commissies, gezellig een drankje doen na de trainingen en wedstrijden en onze clubfeesten. Maar het is ook een belangrijke bron van inkomsten, waardoor we nog steeds de contributie relatief laag kunnen houden.” Belangrijkste drijfveer voor de moderniseringsslag was de jeugd. “Zij zijn de toekomst van onze vereniging, en het clubgebouw moet voor hen een aantrekkelijke plek zijn om te komen. Speciaal voor hen is er nu een hoek gecreëerd om te chillen – ofwel letterlijk ‘te hangen’ en kunnen jong en oud prima gelijktijdig gebruik maken van de ruimte.”

Het bestuur heeft voor de renovatie diverse bedrijven, instanties en fondsen bereid gevonden een materiële of financiële bijdrage te doen. Ook hebben veel leden zelf een financiële bijdrage gedaan, wat de betrokkenheid aantoont van de leden. 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud