MaakMeeMaand start in mei online

MaakMeeMaand start in mei online

Naar aanleiding van de persconferentie op 13 april jl. heeft Tetem, de organisator van de MaakMeeMaand, besloten om de fysieke Maakdagen die in mei georganiseerd worden te verplaatsen naar juli, augustus en september. Met de samenwerkingspartners zijn alternatieve activiteiten ontwikkeld in de vorm van een uitdagende online programma. De MaakMeeMaand start in mei online en gaat dan fysiek verder in de zomer.

Creëer je eigen Maak Experience

Deze periode staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Ontdek alleen of samen met vrienden, familie of collega’s de nieuwste technieken en creatieve uitvindingen. Creëer je eigen Maak Experience in mei met activiteiten uit het @Home programma en het online programma in Tetem. En dompel je deze zomer onder in een nieuwe maakwereld tijdens de kleinschalige Maakdagen.

Uitdagend programma in mei – online

Kinderen t/m 15 jaar ontdekken vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of volgen samen met een labcoach een online KidsLab maak- en ontwerpworkshop. Zo kun je in de meivakantie een sticker ontwerpen voor je mobiel, een mini-escaperoom bouwen of meedoen aan de mediaquiz. Maar ook jongeren en volwassenen duiken in een digitale maakwereld. Probeer bijvoorbeeld binnen 60 minuten te ontsnappen uit de digitale escaperoom ‘I want to delete it all, but not now’. Of graaf in een interactieve zandbak zelf een meanderende rivier, maak je eigen bergen en zie wat dat doet met het landschap. Inclusief waterproefjes waardoor je ervaart waar Waterschap Vechtstromen allemaal voor zorgt in jouw omgeving. Ontdek het allemaal!

Maakdagen in Losser – fysiek zomerprogramma

In juli, augustus en september worden in alle 14 Twentse gemeenten één of meerdere Maakdagen georganiseerd. In Losser bij Fundament Losser in het Lossers Hoes. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je – in vaste tijdsloten – allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen. Programmeer bijvoorbeeld robot Cubetto, leer werken met een tekenrobot, maak een ontwerp voor de lasercutter of bouw een lichtpiano. Vanaf 1 juni worden de data van alle Maakdagen gecommuniceerd. Vanaf die datum is het ook mogelijk tickets te bestellen.

Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente deze zomer!

Bekijk het complete programma via tetem.nl/maakmeemaand.

De ticketverkoop voor de Maakdagen in Twente start op 1 juni. Tickets* voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar: € 2 p.p. en voor volwassenen € 3 p.p.

* Alleen voor de Maakdagen heb je een ticket nodig. Deelname aan het online programma is gratis (voor materiaal zoals een techniek-kits kan een kleine bijdrage gevraagd worden).

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud