Johan en Elfriede Effing zijn 60 jaar getrouwd

Johan en Elfriede Effing zijn 60 jaar getrouwd

Voor onze bekende Losserse weerman Johan Effing (86) en zijn vrouw Elfriede (85) was 16 augustus 1961 een gedenkwaardige dag. Dat was de dag waarop Johan en Elfriede elkaar het ja-woord gaven. En nu 60 jaar later wonen de beide echtelieden nog steeds gelukkig en gezond in hun knusse huis aan de Houtstraat in Losser.

Dansen in café de Klomp

Johan en Elfriede leerden elkaar kennen tijdens een dansavond in café de Klomp in Losser. En de klik was er meteen. Niet veel later trouwden ze en betrokken ze een huis aan de Glanerbrugdijk in “de Zoeker”. Daar werden ook de drie kinderen, Peter ( 1962 ), Mariette ( 1964 ) en Eric ( 1966 ) geboren. Niet veel later verhuisde het gezin naar de Houtstraat in Losser.

Omgeschoold naar stucadoor

Johan had net als Elfriede een baan in de textielindustrie. Na hun huwelijk moest Elfriede haar baan opzeggen en besloot Johan zich te laten omscholen tot stukadoor, een beroep dat hij tot hoge leeftijd heeft uitgeoefend.

Vakantie bij Ome Jan in de Lutte

Het gezin Effing trok in de zomervakantie verschillende malen naar de camping van “Ome Jan” in de Lutte. Johan reed dan met zijn bromfiets de tent naar de camping, waarna de rest van het gezin op de fiets volgde. Het waren onvergetelijke vakanties.

Hobby’s speelden een grote rol

In 1954 besloot Johan in te gaan op een verzoek van de toenmalige weerman Jan Pelleboer om als actieve regenwaarnemer aan het werk te gaan. En wat dat voor gevolgen had bleek in de jaren daarop. Johan ontwikkelde zich tot een zeer gewaardeerde weerman, een hobby die hem tot op de dag van vandaag bezig houdt. Elfriede had een muzikaal talent. Zij speelde gitaar en piano en had ook een mooie stem. Jarenlang zong Elfriede in het Toonkunstkoor in Enschede. Zelfs nu kan ze het nog niet laten om af en toe een stukje op de piano te spelen. Het muzikale talent van Elfriede heeft dochter Mariette zeker van haar moeder  meegekregen. Zij is inmiddels tot een bekende dirigente uitgegroeid.

Namens de gemeente Losser heeft wethouder Harrie Nijhuis het bruidspaar op hun trouwdag verrast met een prachtig boeket. Een gebaar dat zeer op prijs werd gesteld.

Het huwelijksfeest zal a.s. zaterdag met de kinderen en de kleinkinderen plaatsvinden in de fraaie tuin van Johan en Elfriede. En de weersvoorspelling van Johan voor zaterdag: Zonnig en temperaturen rond de 24 graden.

Ja, wie het dichtst bij het vuur zit!

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud