Historische put gestolen op Erve Kraesgenberg

Historische put gestolen op Erve Kraesgenberg

Op Erve Kraesgenberg is vermoedelijk in de nacht va vrijdag op zaterdag een groot deel van een historische put gestolen.

Schenking

In oktober 2019 schonk mevrouw de Lange uit Enschede een historische zandstenen put (anno 1830) aan Erve Kraesgenberg. De 12 ringen tellende put is in oktober 2019 uitgegraven en in afwachting van herplaatsing op een definitieve plek, opgeslagen op omheinde plek op Erve Kraesgenberg. 

Diefstal met groot materieel

Tot grote ontsteltenis van voorzitter Bode is een groot deel van de put ontvreemd. De omheining is opengeknipt en opzij gezet. “Men is met groot materieel aan de slag gegaan”. Uit bandensporen is af te leiden dat men de put in delen met gebruik van een “kooiaap” of een shovel met lepels op een vrachtwagen, uit de richting van de tennisbanen, heeft geladen. 

De ringen lagen per ring opgeslagen op pallets. De onderdelen van de put zijn met pallet en al op de vrachtwagen geladen. De bovenste ring is het meest waardevolle deel en bestaat uit 4 delen en is 160 cm hoog. Daarnaast zijn nog 6 ringen verdwenen. De put is ongeveer 3,5 meter hoog en heeft een geschatte waarde van ongeveer € 12.000.

Het bestuur van Erve Kraesgenberg heeft aangifte gedaan bij de politie en hoopt op grote medewerking van de bevolking. Via omliggende camera’s wordt gezocht naar mogelijk daders. Mensen die iets menen gezien te hebben of iets weten, wordt gevraagd om zich te melden bij de politie voor nader onderzoek. Neem contact op via een persoonlijk bericht op de Facebook pagina van Politie Losser of bel naar 0900-8844.

 

Auteur: Theo Kip
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud