Herinneringen aan Twente – Henk Poelakker

Herinneringen aan Twente – Henk Poelakker

Er is een boek verschenen over Twente. Het betreft 25 verhalen over gebeurtenissen die zich lang geleden afspeelden in het leven van Henk Poelakker. 

Henk Poelakker

Henk groeide op in Losser, het dorp waar zijn vader werkzaam was bij de Rijkspolitie. In 1969 werd deze agent bevorderd tot Postcommandant in de provincie Noord-Brabant; het gezin liet die zomer Losser achter zich en bouwde een nieuw bestaan op tussen de worstenbroodjes en Bossche Bollen. We zijn inmiddels ruim vijftig jaar verder en de kleine Henkie van toen is inmiddels met pensioen. Een mooi moment om de herinneringen aan zijn jeugdjaren aan het papier toe te vertrouwen.

Herinneringen aan Losser

De verhalen zijn heel divers, variërend van belevenissen in het toenmalige Badhuis in Losser waar je voor een paar kwartjes een heerlijke douche kon nemen, iets wat eind jaren vijftig in de Meidoornstraat nog onmogelijk was. Een paar bladzijden verder vertelt Henk over zijn onvergetelijke belevenissen in de bioscoop van Losser, daar waar voor de kinderen op zondagmiddag de Dikke en de Dunne dolkomische avonturen beleefden. Vlak voor zijn vertrek naar Brabant ontdekte Henk op 16-jarige leeftijd jeugdsociëteit De Muchte waar jongeren, lurkend aan een flesje cola, op hun Puchs en Kreidlers bijeen kwamen. Muziek luisteren, een dansje en als hoogtepunt een natte zoen. Wie zijn ogen sluit, ziet zichzelf weer op de dansvloer staan na het lezen van dat hoofdstuk.

Henk draagt het boekje op aan zijn schoolvriend Hans Platje die helaas is overleden. Deze twee boezemvrienden haalden in de jaren zestig kattenkwaad uit, verrasten jonge kinderen rond sinterklaas met een bezoek van twee verklede hulppieten en speelden samen in het schoolbandje dat mocht optreden in Ons Gebouw. De verhalen zijn eerder gepubliceerd o.a. in Losser Journaal, op Facebook en op TwenteJournaal.nl. De tekst is lekker vlot geschreven en de foto’s, allen in zwart-wit afgedrukt, geven de nostalgische gevoelens bij het lezen van de verhalen extra glans.

Het boekje kost 14,95 excl bezorgkosten. Bestellen kan door een mail te sturen naar met in het onderwerp ‘Boek Henk Poelakker” 

Mailadres Henk Poelakker    

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud