Gerard Kamphuis 100 jaar jong

Gerard Kamphuis 100 jaar jong

Hij oogt als een frisse 65 plusser maar is op 6 maart 100 jaar geworden. Gerard Kamphuis, wonende in het prachtige buitengebied van Beuningen in de gemeente Losser, vlak bij de Scandinaviëroute.

Vanuit Latttrop naar Beuningen

Hij is geboren in Lattrop en trouwde in 1952 met een Lattropse schone. Na het huwelijk zijn ze verhuisd naar Beuningen, waar Gerard nog steeds woont. Uit het huwelijk zijn 6 kinderen geboren, waarvan Ingrid met haar gezin naast haar vader woont. Ze zegt beslist geen mantelzorger te zijn want Pa doet alles nog zelfstandig. Hij rijdt nog auto. Doet zelf boodschappen. Alleen koken doet hij niet meer. Hij laat nu kant en klare maaltijden komen.

Textiel en metaal

Gerard heeft vroeger in Oldenzaal in de textiel gewekt bij Gelderman. Later is hij overgestapt naar de metaal en ging bij Stork werken. Daar heeft hij tot zijn pensionering gewerkt. Voor de corona ging hij nog veel op stap om ergens een kopje koffie te drinken en om de sociale contacten te onderhouden. Dat is nu, vanwege de coronamaatregelen, wat minder. Hij leest nog en puzzelt veel. Kortom een man op hoge leeftijd die de maatschappij nog geheel beleeft en meemaakt.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud