Bijengastdocent voor basisscholen gezocht

Bijengastdocent voor basisscholen gezocht

Het gaat niet goed met onze bijen en om deze reden zet de Bijenbeweging Overijssel zich in voor de bescherming van bijen. Om jonge kinderen en hun omgeving enthousiast te maken vor bijen zoekt de Bijenbeweging Overijssel bijengastdocent voor de basisscholen.

Scholen voor Bijen 
Sinds 2019 benadert de Bijenbeweging Overijsselwe alle basisscholen in Overijssel. De basisscholen kunnen lesmateriaal bestellen. De Bijenbeweging Overijssel stuurt bollenpakketten naar 50 scholen en naar 125 scholen biologisch bloemenzaad. De scholen hebben de mogelijkheid om een gastdocent aan te vragen. Voor dit laatste heeft Bijenbeweging Overijssel hulp nodig.

Word ook bijengastdocent
Ben jij gefascineerd door bijen en andere bestuivers? Vind je het een leuke uitdaging om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs in jouw omgeving? Dan is bijengastdocent beslist iets voor jou! De bijengastdocenten zijn vrijwilligers. Je geeft lessen in de klas en in het veld en daarbij maak je gebruik van een veelheid aan prachtige lesmaterialen aangeboden door de Bijenbeweging. In de eerste helft van september wordt een speciale training van twee maal 2 uur georganiseerd. Het eerste deel van de training gaat over de wilde bij, waarbij een ervaringsdeskundige van EIS kenniscentrum voor insecten betrokken is. In het tweede deel van de training komt de didactiek aan bod.

Meer weten?
Wil je meer weten of je aanmelden als bijengastdocent voor scholen in jouw gemeente? Neem dan contact op met Angelien Hoppen van de Bijenbeweging Overijssel door een mail met telefoonnummer te sturen naar: 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud