Wooncoaches Duurzaam Thuis Twente gaan gratis telefonisch adviseren

Wooncoaches Duurzaam Thuis Twente gaan gratis telefonisch adviseren

Vanwege de coronamaatregelen is het momenteel lastig om huisbezoeken af te leggen. Daarom kunnen Twentse huiseigenaren nu telefonisch terecht bij een wooncoach voor gratis en deskundig advies over het verduurzamen van de woning.

Duurzaam Thuis Twente (DTT) is een stichting die namens de 14 Twentse gemeenten huiseigenaren wil helpen bij vragen over hun woning en hen daarbij belangeloos duurzaam advies geeft. In elke gemeente zijn een aantal wooncoaches actief die als echte ‘noaber’ de woningbezitters met raad en daad bijstaan.
 
Wooncoaches zijn goed opgeleide ervaringsdeskundigen met kennis op het gebied van wonen, techniek en duurzaamheid. Op verzoek van huiseigenaren komen zij kosteloos op bezoek om te luisteren naar woningvragen en denken mee in oplossingen. Bijvoorbeeld over vragen m.b.t. wooncomfort, energie besparen of opwekken, gasloos wonen, verbouwen en onderhoud.
 
Nathalie Thoonsen is coördinator van de stichting en geeft aan dat het nu door de coronacrisis lastig is om huisbezoeken af te leggen. Daarom heeft DTT haar website (zie www.duurzaamthuistwente.nl) aangepast aan de actualiteit. Naast nog meer informatie over duurzame maatregelen en subsidiemogelijkheden is de site uitgebreid met een aantal tools waarmee bezoekers eenvoudig een energiecheck of quickscan kunnen doen. Er wordt hiermee een rapport gegenereerd waarmee de huiseigenaar zelf verder aan de slag kan.
Wil je als huiseigenaar toch liever persoonlijke hulp? Dat blijft mogelijk! Via het centrale telefoonnummer 088 -1850130 kan een afspraak met een wooncoach worden gemaakt voor gratis en deskundig advies. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn nog even niet aan huis maar tijdelijk per telefoon of beeldbelverbinding (bijvoorbeeld via WhatsApp, Skype of anderszins).
 
Verduurzaming zal ook tijdens en na de coronacrises een trend blijven. Het is zeker dat de overheid ermee door wil. Nathalie Thoonsen: “Verduurzaming verhoogt bovendien de waarde van een woning. Het mooie is dat het tevens het wooncomfort verhoogt en de energielasten verlaagt. En daar heb je direct profijt van. Mensen die nu niet verhuizen maar blijven wonen en een verbouwing of verduurzaming willen, helpen we daar graag bij!”

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud